De meeste blockchains hebben te maken met dezelfde problemen. Schaalbaarheid, decentralisatie en veiligheid. De combinatie van deze drie factoren is nodig om een dergelijke blockchain aantrekkelijk te maken om te gebruiken. Veel projecten hebben echter problemen met één of meer van deze factoren. Fantom werkt aan het ecosysteem dat oneindige schaalbaarheid en directe transacties voor elkaar moet krijgen.

In dit artikel bekijken we dan ook Fantom. We nemen de FTM koers door en bekijken de Fantom verwachting voor de toekomst. We hopen je hiermee een beter beeld te geven van het project en de Fantom potentie.

Wat is Fantom?

Fantom is een Distributed Ledger Technologie (DLT) dat werkt aan een platform waarop oneindige schaalbaarheid mogelijk is. Naast de schaalbaarheid moet ook de transactiesnelheid kunnen concurreren met de top. Het is de bedoeling dat het Fantom platform de plek wordt die gebruikt kan worden voor het beveiligen maar vooral ook gebruiken van data.

Een goed voorbeeld van een mogelijke toepassing van Fantom is een Smart City. Dit is een futuristische stad waarin in theorie de meeste zaken die we gebruiken met elkaar in verbinding staan. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de auto’s en de stoplichten. Je auto geeft automatisch een signaal (een transactie) af aan de stoplichten en deze lichten passen het schema aan aan de reizigers. Hierdoor staan er minder mensen vast in het verkeer.

Ook zou je auto direct kunnen communiceren met de parkeer meter, je vuilnis geeft automatisch door wanneer de bak vol is en je koelkast kan automatisch de standaard boodschappen voor je bestellen wanneer deze op zijn.

Allemaal toepassingen die we in theorie kunnen automatiseren door The Internet of Things. Het grote probleem is hierbij alle micro-transacties die hiervoor nodig zijn. In het begin is het namelijk nog goed haalbaar, maar zodra iedereen gebruikt maakt van dergelijke diensten is een hoge schaalbaarheid noodzakelijk. De hoeveelheid transacties zijn in dit geval praktisch oneindig. 

Fantom streeft er naar eigen zeggen dan ook naar om ten minste 300.000 transacties per seconde te kunnen faciliteren. In vergelijking met andere grote projecten zoals Bitcoin is dit een grote vooruitgang.

Lachesis

Een van de belangrijkste factoren voor deze schaalbaarheid is Lachesis. Dit is een technologie waarin alle applicaties op het Fantom netwerk los van elkaar gemaakt kunnen worden. Transacties worden dan ook in batches gedaan op de verschillende applicaties en niet allemaal tegelijk op dezelfde blockchain. De verschillende blocks worden na bevestiging gesynchroniseerd zodat ook de veiligheid gegarandeerd kan worden.  

Historische data op de blockchain moet daarnaast ook zelfstandig gemanaged worden zodat er geen externe oplossingen nodig zijn zoals Oracle databases. De Fantom Opera chain zoals deze ook wel genoemd wordt produceert Event blocks waarin data opgeslagen wordt. Hierin zijn gegevens zoals transacties, smart contracts en historische gebeurtenissen op de chain te vinden. Deze nieuwe manier van dataopslag moet de toekomst van Decentrale Applicaties veranderen en verbeteren.

Wat doet de Fantom koers?

Het is inmiddels alweer even geleden sinds Fantom voor het eerst daglicht zag. De ICO werd gehouden in juni 2018 en was een groot succes. Er werd bijna $ 40 miljoen opgehaald en dit was het beoogde bedrag. Eén Fantom coin ging destijds over de toonbank voor $ 0,04. De Fantom koers staat op dit moment op een waarde van $ 2.88.

40% van alle tokens is verkocht via deze token sale. 30% is gereserveerd voor markt ontwikkeling. Alle adviseurs en bijdragers aan het netwerk hebben in totaal 15% ontvangen en het team kreeg ook 15%. Jaarlijks is er een 5% inflatie (nieuwe tokens) welke langzaam afneemt naarmate er meer gebruikers op het netwerk komen.

Zoeken we de Fantom koers op coinmarketcap, dan zien we dat de eerste notering was op 1 november 2018. Beleggers konden toen één FTM crypto kopen voor $ 0,024. Lang daarna is de koers relatief gelijk gebleven tot de bullmarkt in 2021. Hier zijn we duidelijk dat de koers hard omhoog is gegaan voor het eerst.

De All Time High van Fantom staat op een waarde van $ 3.46 (October 28, 2021). Het is 82 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. Het project heeft op dit moment een marketcap van $ 7,311,233,810 en daarmee staat het op positie 26 van grootste crypto projecten.

Doordat Fantom en de FTM coin al even bestaan heeft het ook al aardig wat prijs schommelingen gezien. In de afgelopen 24 uur was dit verschil -9.05%. Zoals de meeste andere projecten hebben een bull of bear markt ook impact op de Fantom koers. De Fantom koersgrafiek met aanvullende data vind je hieronder:

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Fantom verwachting 2022 – 2027?

Het schrijven van een goede Fantom koers verwachting is nooit met zekerheid te doen, niemand kan in de toekomst kijken. Het enige dat we kunnen doen is kijken naar de use-case en een inschatting maken van de behoefte hieraan in de toekomst.

Met dat in ons achterhoofd kunnen we concluderen dat de Fantom verwachting positief is. We communiceren zelf, zonder dat we het doorhebben, steeds meer met het internet en onze apparaten. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd dat er meer applicaties gemaakt worden die werken met The Internet of Things.

Een logisch gevolg hiervan is een toenemende vraag naar ecosystemen die dit kunnen faciliteren. Zodra we hierbij de vraag naar decentralisatie en autonomie optellen lijkt de use-case in ieder geval een te zijn die we meer tegen zullen komen in de toekomst. Wat dat betreft is de Fantom coin prognose dan ook goed.

Nu is de vraag alleen nog of het Fantom wordt die in deze vraag zal voorzien. Het is namelijk niet het enige project dat zich hierop richt. Dit is echter moeilijker te voorspellen en hiervoor zul je toch zelf je conclusies moeten trekken na het doen van je onderzoek. 

Kijken we naar de Fantom verwachting voor 2022 dan is het lastig om op deze termijn iets zinnigs te zeggen. Fantom heeft al bewezen dat het in een korte periode behoorlijk kan groeien. Toch is o.a. de algemene crypto markt hier belangrijk voor. Plotselinge gebeurtenissen of het uitbrengen van een bear markt kunnen roet in het eten gooien als we het hebben over een grote stijging.

Kijken we verder vooruit naar de Fantom verwachting voor 2027 dan heeft de crypto markt in ieder geval vijf jaar langer om zich te ontwikkelen. De aanname is dat deze markt in zijn geheel blijft groeien. Fantom is gemaakt voor de toekomstige samenleving met The Internet of Things en het krijgt dus de kans om mee te groeien met de markt.

Het is overigens geen zekerheid dat de FTM koers blijft groeien. Hiervoor zijn veel factoren doorslaggevend. Als we enkel kijken naar de historische koers kunnen we wél concluderen dat de FTM verwachting positief is. Het heeft in het verleden namelijk ook al behoorlijke stijgingen laten zien. Zo ging in 2021 de koers met maar liefst 2094%.

* Currency in USD
Historical Price for Fantom
Date Open Close High Low Volume

Wat is het nut van de FTM coin?

De Fantom coin is de currency binnen het ecosysteem. Men gebruikt het om transacties te doen binnen het ecosysteem en om bij te dragen aan de veiligheid. Je kunt een ‘validator’ kiezen en staken door je coins vast te zetten. Hiervoor ligt de beloning tussen de 4% en de 14,15% per jaar.

Daarnaast kun je de Fantom crypto kopen als belegging als je verwacht dat het ecosysteem in de toekomst meer gebruikt gaat worden. Een goede graadmeter voor mogelijk succes is naast de use-case ook de schaarste van de coin. Dit kun je vergelijken door de huidige supply (30,216,637 COIN) te vergelijken met de maximale supply (100,000,000 COIN). Hou er in dit geval wel rekening mee dat er inflatie is op het netwerk en bij de coin, dus dat er meer coins bijkomen ieder jaar.

Het is verstandig de Fantom coin data zelf in de gaten te houden en niet alleen je keuzes te baseren op de mening van anderen. Youtubers en andere influencers zijn vaak erg enthousiast, maar het is nog maar afwachten of ze de beste bedoeling hebben of er überhaupt verstand van hebben. Door zelf te weten waar je het over hebt kun je de meeste winst behalen.

Waar Fantom kopen?

Wil je Fantom kopen? Dan kun je dit doen op de goedkoopste exchange van Nederland, Bitvavo. Je betaalt gemakkelijk met iDEAL en ook eventuele winsten kun je direct laten uitbetalen op je bankrekening. Heb je nog hier nog geen account? Maak dan een gratis account aan. Je handelt de eerste € 1000 namelijk zonder handelskosten.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Fantom nieuws

We hebben het in dit artikel al over belangrijke zaken gehad voor je onderzoek naar de potentie van Fantom. Bijvoorbeeld de use-case en de toepassingen voor The Internet of Things die betrekking hebben op de Fantom verwachting. Ook het Fantom nieuws van vandaag is zo’n belangrijke factor.

Door dit op de voet te volgen blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen. Dit betekent concreet dat je als eerste het positieve en negatieve nieuws rondom het project weet en daar ook als eerste op in kunt spelen. Kijk je voor je nieuws naar anderen? Dan is het nog maar de vraag of je het op tijd weet zodat je er nog aan kunt verdienen. Een goede bron van informatie is de twitterpagina van het project.

Het artikel Fantom verwachting, wat gaat de FTM koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!