Oké, laten we eens eerlijk zijn: wie van ons heeft niet ooit met samengeknepen billen bij de kassa gestaan, hopend dat de pinpas het niet begeeft? Juist, Nederlanders en hun bankrekeningen, het is soms net een soapserie. Want ondanks dat we in een land leven waarin de kwaliteit van leven torenhoog is, lopen verrassend veel van ons tegen financiële obstakels aan.

Nederlanders staan massaal in het rood

Uit een recent onderzoek van het NIBUD blijkt dat maar liefst 14% van de Nederlanders (van 18 tot 75 jaar) eigenlijk permanent in het rood staat. Dat is meer dan een op de tien volwassenen die stelselmatig meer spenderen dan er binnenkomt. Het is niet alleen Piet van twee huizen verderop; zelfs degenen met een steviger inkomen voelen de knijp.

En laten we het eens over de jeugd hebben. Onze jongvolwassenen, degenen onder de 35, lijken de zwaarste klappen te vangen, vooral door die vervelende stijgende vaste lasten. En ja, er zijn gelukkig hulplijnen. Bedrijven kunnen een NIBUD-coach in de arm nemen als ze merken dat een medewerker moeite heeft om rond te komen. Het bestaan van deze hulplijnen is uiteraard positief, maar in een ideale wereld zijn ze helemaal niet nodig!

Financiele problemen overal om ons heen

Nu komt het meest schokkende cijfer: 42% van de huishoudens heeft in 2022 te maken gehad met financiële problemen. Dat betekent dat bijna de helft van Nederland op de een of andere manier financieel worstelt. Dat komt eigenlijk niet overeen met de stelling dat de kwaliteit van leven hoog is, zou je zeggen.

Met zulke cijfers is het ook geen wonder dat organisaties zoals het CBS en SCP zich buigen over wat ‘armoede’ nu eigenlijk betekent in Nederland. Waar trekken we die grens?  Ze zijn hard aan het werk om die definitie bij te stellen en een duidelijker beeld te geven van financiële uitdagingen in ons land. Leven er misschien niet veel meer mensen in Nederland in armoede dan we momenteel met z’n allen denken door een verouderde definitie?

Kort samengevat, Nederland mag dan wel een hoge levenskwaliteit hebben, maar dat betekent niet dat we allemaal op rozen zitten. Of je nu veel of weinig verdient, de financiële strijd is echt en raakt velen van ons. Waakzaamheid en ondersteuning zijn nu meer dan ooit nodig.

The post Analyse: Nederlanders en financiële struggles: De pijnlijke feiten op een rij
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!