Op maandagochtend publiceerde de New York Times een kritisch artikel over hoeveel energie bitcoin mining in de Verenigde Staten verbruikte, de krant vindt het maar een zinloos fenomeen. Maar volgens de crypto-community zitten er nogal wat gaten in de informatie. Het artikel is zelfs al geclassificeerd als misinformatie.

NYT heeft kritiek op Bitcoin miners

In het rapport beschrijft de New York Times hoe Bitcoin-miningbedrijven in de Verenigde Staten naar schatting meer dan 3.900 megawatt aan electriciteit gebruiken. Dat zou zorgen voor een CO2-uitstoot van 16,4 miljoen ton.

In deze berekening zitten 34 verschillende miningfaciliteiten gevestigd in de VS, waarvan elk zo’n 30.000 keer meer energie verbruikt als een gemiddeld Amerikaans huishouden. Ook zou de BTC-miningsector in de VS net zoveel energie verbruiken als alle huishoudens in New York City.

Het insinueert in feite dat de onderzochte miners energie wegkapen van de rest van de bevolking, terwijl er überhaupt al een schaarste aan energie is. Ook wordt aangehaald hoe miners stopten met minen om de energie die ze anders hadden afgenomen tegen een gunstige prijs door te verkopen aan consumenten. Zo verdienden miners vorig jaar tijdens warme perioden als het ware een flinke cashback.

Misinformatie?

Maar volgens critici zijn de auteurs erg selectief geweest met hun data, waardoor het geen goede weerspiegeling is van de situatie. Daniel Batten, onderzoeker van Bitcoins (BTC) situatie rondom ‘environmental-, social- en governance-factoren’ (afgekort als ESG), heeft het artikel uitgebreid onderzocht.

Hij heeft ontdekt dat de CO2-uitstoot van de bedrijven met gemiddeld 81,7% is overdreven om aan de vermelde emissieniveaus te komen. De gebruikte datasets zouden erg incompleet zijn.

Zo zijn er volgens hem 26 BTC-miners in de VS en in Canada die voor 90% hernieuwbare energie gebruiken. Maar voor het artikel heeft de NYT informatie van slechts 2 van deze miners gebruikt. Batten is ook bekend van eerder onderzoek naar de duurzaamheid van het netwerk. Hij beargumenteerde dat het netwerk juist bijdraagt aan de algehele duurzaamheid van de wereld.

Filosoof, milieuactivist en Bitcoiner Troy Cross kwam tot min of meer dezelfde conclusie. Bitcoin-hoofdonderzoeker van de miner Riot Platforms, Pierre Rochard, verklaart net als Cross dat de data niet objectief lijkt te zijn. Rochard klaagt dat de data die de krant heeft gebruikt (nog) niet volledig publiek is, zodat de berekeningen kunnen worden nagetrokken.

The post Analyse: New York Times valt Bitcoin aan met vermeende ‘misinformatie’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!