Mark Zuckerberg, Apple, Microsoft, Google, en nog vele andere namen. Allemaal investeren ze massaal geld in “De Metaverse”. Geschat wordt dat “De Metaverse” in 2024 een industrie van 800 miljard is. Ter vergelijking: De smartphone industrie was in 2020 ongeveer 380 miljard euro waard. Toch weet de gemiddelde voorbijganger niet wat de metaverse nou precies inhoud. Het klinkt futuristisch, iets uit een film, maar wat is het nou precies?

Wat is de metaverse?

“An embodied internet where you’re in the experience”

Zei Mark Zuckerberg op zijn keynote waar hij aankondigde dat Facebook een compleet nieuwe koers ging nemen, en een van de bouwers van de metaverse ging worden. Maar dit is misschien nog wel vager dan de term zelf. Virtual reality? Een grote videogame? Een virtuele wereld als geschetst in de science fiction film Ready Player One? Is dat dan de metaverse?

Om te begrijpen wat de term nou precies inhoudt kunnen we even kijken waar de term nou precies vandaan komt. De term metaverse werd voor het eerst genoemd in een Boek genaamd Snow Crash van de schrijver Neal Stephenson. Dit boek omschrijft een virtuele wereld waar mensen door middel van virtual reality brillen hun hele leven hebben opgebouwd in een digitale wereld. Virtueel vastgoed, Virtueel je boodschappen doen, en zelf door middel van een avatar je eigen uiterlijk kiezen.

Tegenwoordig worden Virtual (en vaak ook Augmented) reality nog regelmatig in 1 zin gebruikt als het gaat om de metaverse. De metaverse begint een beetje dezelfde lading te krijgen die het internet ook kreeg in de jaren 70. De metaverse is de toekomstige digitale wereld. Deze digitale wereld is niet alleen de wereld die je ziet door je VR glazen, maar ook een digitale wereld als het gaat om betalingen, intellectueel eigendom, en sociale infrastructuur.

De Metaverse lost problemen in het nu op

De metaverse is dus niet alleen een soort utopische videogame wereld, maar kan ook toegepast worden om problemen van het nu op te lossen. Denk hierbij aan augmented reality glazen die artsen kunnen helpen een operatie tot op de millimeter precies uit te voeren, of een bril die bouwvakkers opzetten zodat ze op de centimeter de juiste afmetingen van een gebouw kunnen zien.

Een andere drijfveer achter de metaverse is de web3 wereld. Hoewel web3 en de metaverse termen zijn die erg dicht bij elkaar liggen, zijn ze in betekenis toch net iets anders. Zoals eerder verteld is de metaverse de complete digitale wereld. Web3 gaat specifiek om de digitale wereld door middel van blockchain technologie. De blockchain technologie wordt vaak als favoriet gezien voor implementaties binnen de metaverse. Betalingen, eigendomsrechten, maar ook bijvoorbeeld digitale kunst zijn allemaal implementaties die in de metaverse terug kunnen komen.

De lijn tussen de echte en digitale wereld verdwijnt

Als we dit samenvatten komt het eigenlijk neer op 1 doel: De metaverse groot maken zorgt ervoor dat mensen net zo veel gaan geven om hun digitale wereld dan dat ze geven om hun echte leven. De lijn hiertussen wordt steeds dunner, en kan zelfs verdwijnen. Nu hechten mensen heel veel waarde aan hun echte leven, en is het digitale kleiner. Dit zal dus gaan verschuiven. Een hoop mensen zullen nu denken: “Tuurlijk Jordi, meer waarde hechten aan je digitale wereld, wat een lulkoek.” En hoewel dit op het eerste gezicht misschien zo lijkt, vergeten mensen hoeveel waarde mensen hechten aan sociale media. Tegenwoordig zijn zo veel mensen uit op views, likes, en maken ze zich zo druk om hun sociale media profielen. Dit is niet veel anders, en de metaverse is hier een uitgroeisel van.

De metaverse zoals hierboven benoemd is dan niet een soort complete digitale wereld waarin mensen leven. Het “echte” leven zal altijd een hele grote rol blijven spelen. In de nabije toekomst kan je veel meer denken aan bijvoorbeeld augmented reality. In 5 jaar tijd zul je enorm veel implementaties van augmented reality zien. Denk hierbij aan een soort user interface waaruit je makkelijk zaken kan zien. Ook crypto implementaties zie ik hierin terecht komen. Maar toch ook de “Fun” side van de metaverse kan je hierin verwerken. Bijvoorbeeld dat je naar een vriend kijkt en een Bored Ape ziet zitten. De metaverse heeft dus nog een lange weg te gaan, maar de kansen zijn oneindig!

The post Analyse: NFT Expert Kwebbelkop: Welkom in de Metaverse
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!