Begin juni gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de crypto industrie een nieuwe klap door zowel Binance als Coinbase aan te klagen. Beide cryptobeurzen zouden onder andere cryptocurrencies verkopen als ongeregistreerde effecten. Helaas komt er geen einde aan met de rechtszaken, de SEC heeft namelijk ook besloten om Richard Schueler van Hex en Pulsechain aan te klagen.

SEC klaagt nóg een blockchain oprichter aan

Dat schrijft de toezichthouder in een persbericht. Richard Schueler is de echte naam van Richard Heart, die we kennen als de oprichter van Pulsechain, de UniSwap-fork PulseX en de cryptocurrency HEX. Hij heeft voor deze projecten meer dan 1 miljard dollar opgehaald voor deze projecten door de bijbehorende tokens te verkopen, aldus de SEC. Maar omdat ook hij zich hiervoor niet heeft geregistreerd bij de SEC, betreffen dit verkopen van ongeregistreerde effecten.

De rechtszaak tegen de Hex-oprichter is de zoveelste kraal die de SEC toevoegt aan haar ketting. Zo zijn Ripple, Binance, Coinbase, Kraken en LBRY allemaal al aangeklaagd. Volgens Ripple-CEO Brad Garlinghouse zal de SEC niet stoppen na de zaak tegen Ripple. Wellicht hebben we nu daar de bevestiging van.

Bedenker Hex-blockchain pleegde fraude?

Verder heeft de beleidsmaker kritiek op hoe crypto staking een mogelijkheid is bij Schuelers projecten. Niet alleen vindt de SEC ook crypto staking voldoen aan het verkopen van ongeregistreerde effecten, ook meent de organisatie dat Schueler hiermee fraude heeft gepleegd.

Hij zou namelijk de activa van stakers zelf hebben verkocht om luxegoederen mee te kopen. Denk daarbij aan dure auto’s, horloges en naar verluidt zelfs ‘The Enigma’, een 555 karaat zware zwarte diamant die naar verluidt de grootste van zijn soort is.

Dit wist hij te bewerkstelligen door de transacties van gebruikers te ‘recyclen’, waardoor hij de tokens van nietsvermoedende stakers wist te bemachtigen. Hij zou ten minste 12 miljoen dollar aan coins van anderen hebben gestolen.

De stakingfunctie voor de HEX-tokens is volgens de website goed voor een rendement van maar liefst 38% – daarmee ligt de coin boven de niveau’s die doorgaans gebruikelijk is voor deze mogelijkheid. In plaats van ‘staking’ of ‘investeren’ noemde Schueler aka Heart het ‘offeren’ – iets dat investeerders achteraf gezien ook deden, als de SEC gelijk heeft. Heart zou het geld daarna immers zelf hebben gebruikt.

The post Analyse: Nieuwe SEC rechtszaak: bedenker crypto project aangeklaagd
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!