De overheid van de Verenigde Staten heeft inmiddels zóveel schuld dat het maar met moeite in staat is om de schuld te financieren. De regering Biden had daarom bedacht om bitcoin miners extra te belasten, maar niet iedereen was hier voorstander van. Gelukkig is nu een akkoord bereikt, en hier is extra belasting voor miners geen onderdeel van.

Hoog verbruik en te hoge schulden VS

Het plan voor extra belasting voor miners ontstond al in maart. Een belangrijke reden hiervoor was toentertijd dat deze bedrijven enorm veel energie verbruiken, en de regering vond dat de bedrijven extra moesten betalen voor de druk die ze met hun verbruik op het milieu zetten.

Niet veel later bleek dat de Amerikaanse overheid zijn eigen staatsschuld bijna niet meer kon betalen. Sinds de Federal Reserve de rente flink heeft opgevoerd is de schuld ook voor de overheid duurder. Maar de schuld lag ook bijna op het niveau van het schuldenplafond, dat niet zomaar verhoogd kon worden.

Daarom bedacht het parlement de oplossing om het schuldenplafond voor de zoveelste keer te verhogen zodat het de staatsschuld kon herfinancieren. Een ander aspect van de deal was dat crypto miners meer belasting zouden gaan betalen.

Maar niet iedereen was hier voorstander van. De Amerikaanse Senaat heeft bijvoorbeeld een aantal prominente Bitcoiners in haar midden, waaronder Wyoming-senator Cynthia Lummis. Zij verklaarde onlangs op een conferentie dat deze extra belasting als het aan haar ligt niet zal worden ingevoerd.

Geen extra belasting voor crypto miners

Het lijkt erop dat Lummis gelijk heeft gekregen. Er ligt inmiddels een 99 pagina’s tellend akkoord. Maar het viel Pierre Rochard, Riot Platforms’ hoofd van de onderzoeksafdeling, op dat geen enkele keer over bitcoin mining werd gesproken. Een medewerker van de Amerikaanse overheid verklaart op Twitter dat de extra belasting op mining is afgewezen.

Ironisch is dat niet alle leden van de Democraten anti-mining zijn. Zo zegt de presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. dat de extra belasting een slecht idee was. Bitcoin zou zelfs ongeveer evenveel verbruiken als alle videospellen bij elkaar, maar niemand heeft plannen om gaming te verbieden.

Bitcoin wordt volgens hem aangevallen omdat het een financiële bedreiging is voor de gevestigde orde. “Overheden vallen hun vijanden lastig door [invloed op te oefenen op] bankrekeningen en betalingsplatformen. Totdat we het vertrouwen in de overheid terug hebben, hebben we cash en crypto nodig,” verklaarde Kennedy Jr. in een Twitter-draadje.

The post Analyse: Overwinning bitcoin miners: Problematische wet van tafel
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!