De ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie (of Artificial Intelligence of AI in het Engels) gaat inmiddels zó snel dat we ons af moeten gaan vragen of wij stervelingen nog wel nodig zijn. Algoritmen kunnen veel dingen immers beter dan wijzelf. Een bedrijf dat mensen beloont voor het opsporen van softwarefouten is het er niet mee eens.

Artificial Intelligence trekt bekijks

Immunefi is een zogenaamd ‘bug bounty-platform’. Als je goed bent in programmeren kun je via dit platform geld verdienen door beveiligingskwetsbaarheden en andere problemen in Web 3.0-software op te lossen. Het afgelopen jaar is gebleken hoe belangrijk dit soort werk is, want veel Web 3-applicaties zijn veel geld verloren door hacks.

Maar Artificial Intelligence heeft plotsklaps een revolutie ontketend. OpenAI’s nieuwe chatbot ChatGPT roept namelijk zulke intelligente dingen dat mensen het programmaatje massaal gebruiken om vals te spelen. Studenten leveren bijvoorbeeld essays in die door ChatGPT in een paar seconden zijn geschreven. Ook heeft het wel wat te zeggen over bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

De software weet te verbazen met originele, filosofische antwoorden op grote vragen, waardoor de verleiding groot is om te doen alsof je dergelijke uitspraken zelf hebt bedacht.

Neppe crypto bug reports dankzij AI

Ook Immunefi heeft er last van, schrijft het op Twitter. Het heeft al vijftien mensen van het platform verbannen omdat zij gebruikmaakten van de chatbot. De bugrapporten zien er op het eerste gezicht goed uit, maar als je verder zoekt naar wat de problemen precies inhouden kom je erachter dat het onzin is. De softwarefouten die deze inzendingen beschrijven bestaan simpelweg niet.

Een deelnemer van het platform sprak met CoinDesk. “[Bugs opsporen] is echt een kunst,” verklaarde hij. “Als je ChatGPT gebruikt merk je dat er iets mis is. Geen enkele ontwikkelaar zou een goed verhaal schrijven zonder ook maar enige referentie naar het smart contract-platform in kwestie.”

Het bedrijf heeft ChatGPT gevraagd waarom het niet verstandig is om ‘hem’ te gebruiken voor het opsporen van bugs. De bot bevestigt zelf dat het niet is ontworpen voor dit soort taken en dat het dus geen bugs op kan sporen.

The post Analyse: Platform dat crypto bugs oplost verbiedt ChatGPT-inzendingen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!