Veel cryptocurrency projecten richten zich op problemen in de echte wereld, zoals bijvoorbeeld logistiek of betaalsystemen. Dit heeft zeker bestaansrecht, maar alle problemen in de blockchain wereld zijn ook nog niet opgelost. Polkadot richt zich specifiek op het oplossen van alle problemen hier, zoals schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Een belangrijk probleem is dat er veel blockchains in silo’s werken. Informatie op de ene chain is niet of moeilijk te gebruiken op de andere chain. Om vooruit te gaan in de crypto wereld zou dit veel makkelijker moeten kunnen. Een decentraal netwerk dat alle blockchain met elkaar in verbinding brengt is wat Polkadot belooft.

In dit artikel bekijken we Polkadot. We gaan in op de DOT koers en bekijken de Polkadot verwachting voor de toekomst. Ook gaan in in op de DOT crypto en het laatste Polkadot nieuws. Hiermee hopen we je te helpen een antwoord te vormen op de vraag: “Is polkadot een goede investering?”.

Wat is Polkadot?

Polkadot is een blockchain project dat zich richt op het verbinden van alle andere blockchains. Er staat veel data op verschillende chains, maar het blijkt nog steeds lastig om gegevens op te vragen van andere chains en om dit te gebruiken. Dit is een van de redenen die kan zorgen dat de blockchain adoptie langzamer gaat. De twee belangrijkste punten waarop Polkadot zich richt zijn dan ook schaalbaarheid en isolatie van blockchains.

Schaalbaarheid

Blockchains als Bitcoin en Ethereum worden relatief veel gebruikt in de wereld van de cryptocurrency. Als we het echter vergelijken met alle mensen die deelnemen aan het reguliere betaalverkeer valt dit in het niets en dat is maar goed ook. Op dit moment kunnen de genoemde blockchains al deze mensen en transacties nog niet aan. Schaalbaarheid is dan ook een bekend probleem. Op het moment dat er plotseling veel mensen transacties gaan doen schieten de kosten omhoog en gaat het allemaal een stuk langzamer. 

Isolatie

Op dit moment zijn de meeste blockchains opzichzelfstaand. De data die erop geplaatst wordt is en blijft enkel op die blockchain staan. Wil een andere blockchain deze data opvragen dan zorgt dit voor problemen. Helemaal met het oog op de toekomst is het belangrijk dat de verschillende blockchains met elkaar kunnen communiceren. Alleen zo kan er een echt decentraal ecosysteem gemaakt worden waarop de verschillende producten op de blockchain met elkaar te gebruiken zijn.

Hoe wil Polkadot dit doen?

Polkadot streeft ernaar om deze problemen op te lossen met verschillende chains. Ten eerste is er de ‘Relay chain’. Dit is de ‘hoofd blockchain’ van Polkadot waar alle andere individuele blockchains aan verbonden zullen worden.

De ‘Parachain’ of parallelized chains zijn de individuele blockchains die paralel aan elkaar lopen op het Polkadot netwerk. De ‘Bridgechains’ verbinden blockchains aan het netwerk die niet ontwikkeld zijn op de Polkadot blockchain.

Met deze drie componenten wil Polkadot de schaalbaarheid van de blockchain verhogen en bovendien verschillende producten en blockchains met elkaar in verbinding brengen. Met behulp van smart contracts zorgt Polkadot er daarnaast voor dat transacties tussen de verschillende blockchains op het netwerk veilig en vertrouwt verlopen.

Polkadot wil er met deze technieken voor zorgen dat de adoptie van crypto projecten sneller gaat. Op de achtergrond zou alles met elkaar in verbinding moeten staan om dit voor elkaar te kunnen krijgen zonder dat de consument hier iets van merkt. Belangrijke eigenschappen van het blockchain netwerk zijn:

  • Het verbindt blockchains met elkaar
  • Gebruikers kunnen er via het substrate netwerk gemakkelijk een blockchain maken
  • Het is een thuis voor blockchain en ontzorgt op het gebied van transacties en beveiliging
  • Het verbindt blockchains op Polkadot met andere netwerken zoals Ethereum

Polkadot koers

De DOT koers is tot stand gekomen vanuit een token sale. Er is in totaal $ 144,6 miljoen opgehaald en de ICO was erg populair onder beleggers. Voor $ 0,29 mochten beleggers hun Ethereum omwisselen voor 1 DOT coin. 50% van alle tokens zijn tijdens deze sale verkocht. De actuele Polkadot koers staat op een waarde van $ 43.78.

De helft van alle tokens is verkocht via de token sale. Verder is er nog 20% in de Web3 foundation geplaatst voor de verdere ontwikkeling. De overige 30% is gebruikt voor de overige pre-launch distributie zoals het project zelf en het team.

Als we de Polkadot koers opzoeken op coinmarketcap zien we dat we deze als eerste terug vinden op 21 augustus 2020. De startkoers was een DOT koers van $ 2,40. Het is duidelijk te zien dat de koers flink geprofiteerd heeft van de eerste bull markt begin 2021. Toen zag het voor het eerst de grote stijgingen die we van het project kennen.

De Polkadot All Time High staat op een waarde van $ 49.35 (May 15, 2021). Het is 163 dagen geleden dat deze waarde bereikt werd. Op het moment heeft het project een market cap van $ 45,557,342,197 en het staat daarmee op plaats 8 van grootste crypto projecten ter wereld.

Het lijkt misschien wat veel koersdata om in de gaten te houden, maar het is toch verstandig. Door goed op de hoogte te zijn van de Polkadot koers en de ontwikkelingen hierin kun je namelijk trends ontdekken en dat is waar je het echte geld kunt verdienen. De meesten gaan alleen maar uit van hype berichten en dan loop je altijd achter de feiten aan.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Polkadot verwachting 2021 – 2026

Zoals geldt voor de meeste projecten is het ook lastig om een exacte Polkadot koers verwachting te schetsen. Met name op de korte termijn zijn er externe factoren die hier snel voor grote sprongen kunnen zorgen. Het is daarom beter om onderzoek te doen naar het project zelf, de use-case en de Polkadot crypto data.

Wat betreft de use-case lijkt het een zeer interessante te zijn. Als we aan toekomstige toepassingen van de blockchain denken dan weten we de helft nog niet eens. Opslag van gegevens en met name het gebruik van verschillende chains op de achtergrond van applicaties die deze gegevens veilig met elkaar kunnen delen.

Hiervoor is nog een hoop nodig en Polkadot werkt aan deze benodigdheden. Weet het project daadwerkelijk hét project te worden dat aan de basis staat van deze globale infrastructuur? Dan lijkt geen Polkadot crypto verwachting te gek.

Het is hierbij overigens wel goed om te noemen dat concurrentie in het geval van Polkadot een belangrijke factor is. Het is namelijk niet het enige project dat zich richt op dit doeleinde. Het team en de gemeenschap hebben de belangrijke taak om te zorgen dat ze de concurrentie voor blijven. Met het netwerk effect is het zo dat een of enkele entiteiten het overgrote deel van de markt in handen hebben.

Weet Polkadot dit te worden? Dan zijn we nu nog op een mooi moment om in te stappen, maar je hoort de keerzijde in dit verhaal. We weten natuurlijk niet zeker hoe de ontwikkelingen er over een aantal jaar voor staan, zowel intern als bij externe projecten.

De Polkadot verwachting voor 2021 is moeilijk te voorspellen. Met name op deze korte termijn kan er veel gebeuren. Het laatste Polkadot nieuws is hierbij belangrijk, maar natuurlijk ook de ontwikkeling van het project en de algemene crypto markt. Bij een bull markt gaan de koersen alleen omhoog en bij het uitbreken van een bear markt is dat omgekeerd.

Wat betreft de Polkadot verwachting voor 2026 ziet dat er al anders uit. Sinds het begin van het project zijn er al goede stappen gemaakt en het lijkt er dan ook op dat Polkadot aanslaat. Het heeft er alle schijn van dat deze lijn ook doorgetrokken gaat worden over een langere periode en nog grotere prijsstijgingen zijn dan ook niet uitgesloten.

Stijgingen van 100% of zelfs meer zijn Polkadot niet vreemd. Zo zagen we tijdens de eerste bull markt die de DOT koers meemaakte een stijging van 778% (!) tussen 27 december 2020 en 21 februari 2021. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, maar het laat wel de populariteit en de mogelijkheden zien.

* Currency in USD
Historical Price for Polkadot
Date Open Close High Low Volume

DOT coin

DOT tokens worden gebruikt op het netwerk om te bepalen welke volgende stappen er genomen moeten worden. Iedereen die DOT coin in bezit heeft mag namelijk meebeslissen. Het bestuur op de blockchain wordt gedaan met de hulp van iedere Polkadot coin bezitter. Het is dan ook o.a. een governance token.

Op het DOT netwerk wordt gewerkt met nominators en validators om het netwerk te beveiligen. Dit zijn de mensen die Nodes draaien om alle transacties te checken. In ruil voor deze inzet krijgen ze DOT coins als beloning. Je hoeft geen volledige node te draaien overigens.

Polkadot werkt namelijk met een Nominated Proof of Stake mechanisme. Dat betekent dat jij je Polkadot coin achter aan validator kunt scharen en zo 24/7 kunt verdienen aan je crypto tegoeden. Je hoeft enkel en alleen je DOT coin in een wallet te plaatsen en te staken. Zo word je een nominator en kun je een passief inkomen opbouwen. Het gemiddelde rendement ligt op zo’n 5% per jaar.

We hebben het al gehad over de use-case, het nut van het project, de Polkadot koers data en dit zit wel goed. Als toevoeging hierop is het ook goed om de DOT coin onder de loep te nemen en dan met name de schaarste. Dit kun je doen door de huidige supply (1,043,342,776 DOT) met de maximale supply (1,124,239,959 DOT) te vergelijken. Hoe meer coins er al zijn uitgegeven, hoe beter dit in theorie is voor de toekomstige waarde.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil 0.12% en in de laatste zeven dagen was dit 3.92%. Voor een belegging op de lange termijn kun je beter verder vooruit kijken en je niet laten beïnvloeden door koersschommelingen op de korte termijn. Doe bij je potentie-analyse enkel onderzoek naar de fundamentals en zo blijf je de meute voor.

Polkadot kopen

Denk je dat de DOT koers in de toekomst zal stijgen of wil je het gebruiken om te staken? Dan kun je Polkadot kopen op een van de beste exchanges van Nederland, Bitvavo. Je kunt hier je account gratis registreren en profiteren van de welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten. De kosten om te handelen zijn sowieso goedkoop en ook winsten betaal je praktisch direct weer uit op je bankrekening.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Polkadot nieuws

Een belangrijke bron van het laatste Polkadot nieuws is de officiële twitterpagina. Door deze regelmatig te checken blijf je op de hoogte van de nieuwtjes, de nieuwe samenwerkingen en mogelijk andere zaken die invloed kunnen hebben op de koers. De meeste Youtube video’s staan al maanden online en zijn dus niet up-to-date.

Door het Polkadot nieuws van vandaag goed in de gaten te houden zie je dus als eerste die nieuwste features en kun je ook als eerste schakelen. Handelen in cryptocurrency is ‘tegen’ anderen en door als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwtjes heb je dus een voorsprong wat betreft je Polkadot verwachting op de korte termijn.

Het artikel Polkadot verwachting, wat gaat de DOT koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!