Het kopen en verhandelen van aandelen is enorm populair. Niet alleen voor mensen die speculeren op aandelen is deze markt interessant. Ook bedrijven die aandelen uitgeven kunnen hierdoor extra kapitaal binnenhalen om de bedrijfsvoering te laten groeien. We zien dit al meer in de crypto wereld in de vorm van een ICO of token sale. Hier komen alleen wat betreft de regelgeving nog aardig wat dingen naar kijken die Polymath oplost.

We gaan in dit artikel daarom in op Polymath. We bekijken de POLY koers en vertellen je over de manier waarop fondsenwerven mogelijk wordt via Polymesh. We. nemen daarnaast de Polymath verwachting onder de loep en gaan dieper in op de POLY coin. Hiermee hoop ik je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst.

Wat is Polymath?

Polymath is een platform waarop bedrijven een security token kunnen maken, uitbrengen en verhandelen. Deze security token functioneert als reguliere aandelen, maar doordat het via de blockchain verhandelt kan worden heeft iedereen direct toegang tot de aandelen.

Voor bedrijven wordt het op deze manier een stuk eenvoudiger om geld te verzamelen voor het voortzetten van de bedrijfsvoering. Investeerders kunnen een security token aanschaffen van een bedrijf en hebben daarmee direct een aandeel in het bedrijf in handen.

Deze aandelen kunnen zelfs dividend uitkeren en zijn daarom nauwelijks te onderscheiden van de ‘traditionele’ aandelen. Dit biedt veel kansen voor bedrijven. Ze kunnen zo direct profiteren van de voordelen die aan de blockchain verbonden zitten.

De Polymath chain wordt ook wel Polymesh genoemd. Het heeft een aantal hele duidelijke voordelen die bedrijven kunnen gebruiken als ze via het platform security tokens uitgeven:

  • Vertrouwelijkheid. Het beveiligen van informatie en eigenaarschap en de mogelijkheid om de juiste rapporten uit te draaien.
  • Identiteit. Op het platform kan niemand security tokens maken, kopen of verkopen zonder dat de identiteit gevalideerd is. Dit is noodzakelijk vanwege de strenge regelgeving rondom het werven van fondsen en komt o.a. de consument ten goede. Geen anonieme fondsenwervers meer die er later met het geld vandoor gaan.
  • Governance. Een duidelijke structuur waarin wordt vastgesteld hoe de asset verder gemaakt zal worden. Hierdoor hebben de projecten geen last van eventuele hard forks in de toekomst.
  • Compliance. Duidelijke naleving van de regels. Het biedt een goede manier om binnen verschillende juridische gebieden aan de juiste regels te voldoen.

Regelgeving rondom security tokens

Een belangrijk pijnpunt op de financiële markt is nog steeds de regelgeving. Om dit soort handel te mogen faciliteren moet er aan strenge regels voldaan kunnen worden, waaronder bijvoorbeeld de identiteitscontrole van de klanten (KYC = Know Your Customer).

Dit is dan ook de reden dat er een geheel nieuwe soort token gemaakt wordt, namelijk de ST-20. Dit is een variant op de ERC-20 token zoals we die kennen van Ethereum. Alleen is het met de ST-20 token mogelijk om beperkingen in te stellen en KYC toe te passen, waardoor het gemakkelijker aan alle regels kan voldoen.

Doel van Polymath

Het doel van Polymath is heel duidelijk. Ze willen de volledige markt van de ICO’s overnemen en verbeteren. Het grote probleem met deze ICO’s is dat er vaak misbruik van gemaakt wordt door de projecten die geld inzamelen. Ze maken een mooie website en vertellen een goed verhaal.

Vervolgens verkopen ze een hele hoop coins door middel van een Initial Coin Offering om er daarna vandoor te gaan met het geld. Door gebruik te maken van het Polymath platform en de POLY coin moet dit voorkomen worden in de toekomst.

Het is in ieder geval duidelijk dat er veel geld omgaat in de wereld van de aandelen in ICO’s. Mocht Polymath er in slagen daadwerkelijk een vuist te maken op dit gebied, dan is de potentie groot. Mogelijk zal er dan voor miljarden een funding opgehaald kunnen worden door middel van POLY. Dit zal dan uiteraard erg positief zijn voor de POLY koers.

Waarom Polymath?
Waarom Polymath?

Polymath koers

Polymath is zoals veel projecten begonnen met een Initial Coin Offering. Deze token sale vond plaats op 13 januari 2018 en er werd ruim $ 207 miljoen opgehaald. Beleggers konden gedurende de sale 1 POLY coin kopen voor $ 0,40. De huidige Polymath koers staat op een waarde van $ 0.718162.

Als we de Polymath koers opzoeken op coinmarketcap zien we dat de eerste notering op 4 februari 2018 was. Destijds was dit met een waarde van $ 1,30. We moeten hierbij vertellen dat deze eerste notering midden in de bull makt van die tijd plaatsvond. We zien dat de koers ook in de bull markt van 2021 weer toenam in waarde.

De All Time High van de Polymath crypto staat op een waarde van $ 1.59 (February 20, 2018). Deze koers werd 1339 dagen geleden bereikt. Op het moment van schrijven heeft de POLY coin een market cap van $ 626,897,782 en daarmee staat het op plaats 145 op de lijst van grootste crypto projecten.

Ik noem je al deze koers data omdat het goed is dit te volgen over een langere periode. Weet je naast de use-case en het doel van het project namelijk ook precies wat het koersverloop is? Dan ontdek je hier als eerste trends in en hier kun je flink van profiteren. Hieronder vind je daarom de Polymath koersgrafiek.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Polymath verwachting 2021 – 2026

Als we de use-case van Polymath bekijken kunnen we eigenlijk niets anders dan concluderen dat het een interessante is. Token sales en ICO’s worden nog steeds veel gebruikt bij het verkrijgen van fondsen, maar er ontstaan ook altijd problemen met regelgevers. Met de Polymath manier zou dit verleden tijd moeten zijn en dat is positief voor de Polymath koers verwachting.

Naast de regelgeving is de consumentenbescherming die Polymath biedt een belangrijk punt voor het project. Iedereen die een security token wil maken moet namelijk zijn of haar identiteit verifiëren. In het verleden zijn er veel mensen vertrokken met de verkregen tegoeden en hier zijn de goedwillende beleggers de dupe van geweest. Erger nog, het zorgt voor een slechte reputatie van de crypto markt.

Als we dit vertalen naar een Polymath verwachting voor 2021 is dit op een dergelijke korte termijn lastig te bepalen. Er zijn veel dingen die hier invloed op kunnen uitoefenen. Denk hierbij aan het laatste Polymath nieuws, de algemene trend in de crypto markt of het plotseling uitbreken van een bear markt.

Wat betreft de Polymath verwachting voor 2026 kunnen we er al iets meer over zeggen. Het blijft moeilijk om dit precies te doen, maar door te kijken naar de use-case en de ambities van het project lijkt het positief te zijn. Stijgingen van 100% of zelfs meer zijn niet ondenkbaar. We zagen dit bijvoorbeeld ook tussen 24 juni 2021 en 4 september 2021 toen de koers met 2320% steeg.

Geen enkele POLY verwachting is een zekerheid, laat ik daar wel duidelijk over zijn. Het hangt af van de mate waarin het project zich blijft ontwikkelen en vooral ook van de hoeveelheid bedrijven die het product gaan gebruiken. Zit alles mee en weet Polymath met de markt mee te groeien? Dan kan de toekomst er zeer rooskleurig uitzien.

* Currency in USD
Historical Price for Polymath
Date Open Close High Low Volume

POLY coin

Op het netwerk wordt gebruikgemaakt van transactiekosten, bijvoorbeeld wanneer een bedrijf een security token aanmaakt. In dit geval moeten er transactiekosten betaald worden en dat gebeurt via de POLY coin. Validators op het netwerk kunnen door hun Polymath coin te staken een passief inkomen opbouwen en helpen het netwerk te beveiligen.

Het kopen van de Poly coin is een stem van vertrouwen in het netwerk zelf. Er zijn in totaal drie soorten kosten op het netwerk die betaald worden in de Polymath crypto. Transactiekosten voor de ‘normale’ transacties, Protocol kosten voor extra functies en Developer kosten die bepaald worden door de makers van verschillende smart contracts op het netwerk.

Naast de use-case en het doel van Polymath is het voor je potentie-analyse ook belangrijk om te kijken naar de schaarste van de POLY token. Dit kun je doen door de huidige supply (872,976,322 POLY) te vergelijken met de maximale supply (1,000,000,000 POLY). In de regel kun je er wel vanuit gaan dat hoe meer tokens er al zijn uitgegeven van het totaal, hoe beter dit is voor de toekomstige waarde.

Polymath kopen

Heb je vertrouwen in de nieuwe manier van fondsenwerven en zie je Polymath meegroeien met de algemene crypto markt? Dan kun je Polymath kopen en speculeren op groei van de waarde. Dit kun je doen bij de bekendste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak die dan snel aan via onderstaande link en profiteer van de welkomstbonus van € 1000 aan handelskosten gratis.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Polymath nieuws

Tot slot wil ik het graag met je hebben over de laatste factor in het bepalen van de potentie van een crypto project. De use-case en koersdata zijn belangrijk, maar om echt goed vooruit te kunnen kijken moet je ook op de hoogte zijn van het laatste Polymath nieuws van vandaag. Door dit te checken weet je namelijk precies wat de laatste ontwikkelingen zijn wat de invloed op de koers kan zijn.

De meeste mensen kijken enkel en alleen naar hype berichten en niet naar de daadwerkelijke ontwikkelingen. Volg je deze op de voet? Dan ben je het beste voorbereid op een grote koersstijging of daling. Hieronder van je daarom het Polymath nieuws via het officiële Twitter account.

Het artikel Polymath verwachting, wat gaat de POLY koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!