Er wordt veel gebruik gemaakt van betalingsnetwerken. Bedrijven die een factuur versturen plaatsen tegenwoordig bijvoorbeeld betalingsverzoeken in het document om de betaling sneller te ontvangen. Ook wordt er regelmatig een Tikkie verzonden wanneer je iets voorgeschoten hebt. Je kunt je voorstellen dat er op al deze netwerken een enorme hoeveelheid geld verzonden wordt. Echter, dit gebeurt nog op netwerken die niet inzichtelijk zijn.

Request wil een netwerk maken voor betalingsverzoeken op de blockchain. In dit artikel bespreken we de use-case van Request, de Request verwachting en kijken we naar de REQ koers.

Wat is Request?

Request is een betalingsplatform waar elke factuur en ‘tikkie’ op verzonden wordt. Bij elkaar gaat het om enorme bedragen die dagelijks verstuurd worden van rekening naar rekening.

Vaak gaan deze transacties via reguliere banken. Echter kan zo’n bank geen cryptocurrencies overmaken. Wanneer jij nog geld van iemand krijgt en je wilt dat hij/zij jou betaald in bitcoins dan kan dit met Request. Als diegene zelf geen Bitcoins heeft maar Ethereum, dan zet Request dit voor jou over.

Het netwerk biedt volledige transparantie. Omdat
alle transacties en verzoeken worden opgeslagen op de blockchain van REQ kunnen
gebruikers meteen zien of degene van wie ze nog geld krijgen het ook daadwerkelijk
heeft overgemaakt. Dit kan veel telefoonverkeer schelen voor instanties die
elke maand weer de vraag krijgen of het geld al is overgemaakt.

Bedrijven en instanties kunnen hun factuurprogramma’s
en andere financiële programma’s laten draaien op het systeem. Een simpel
betaalknopje erbij voor de gebruiksvriendelijkheid en je hebt een groot deel
van je bedrijfsvoering een stuk efficiënter gemaakt.

Wanneer cryptocurrencies stabieler worden en meer mensen het gaan gebruiken wordt het ook aantrekkelijker voor bedrijven om met een bedrijf als request te werken. Als meer bedrijven en consumenten het Request netwerk gaan gebruiken zal dit gunstig kunnen zijn voor de REQ koers verwachting.

Efficiënte financiële stromen binnen een organisatie

Alle transacties en betalingsverzoeken worden opgeslagen in een centrale database (blockchain). Hierdoor is het direct mogelijk om voor iemand die wacht op een betaling te controleren of de betaling ook daadwerkelijk gedaan is. Betalingen in het weekend of bijvoorbeeld met een creditcard laten soms even op zich wachten. Je kunt met een gerust hart verder gaan met je bedrijfsvoering nu je in de database bevestigd hebt gekregen dat de betaling gedaan is.

Iedereen binnen de organisatie en binnen het Request netwerk beschikken over dezelfde informatie. Je hoeft hierdoor geen handmatige controles meer uit te voeren en het scheelt veel logistiek gerommel.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een CRM systeem of factuurprogramma te bouwen op het Request netwerk. Hierdoor zijn alle financiële op het netwerk nog overzichtelijker en maakt het de bedrijfsvoering veel efficiënter. Op de programmeerbare facturen kun je onder andere een ‘betaal nu’ knop toevoegen en bij betaling wordt dit direct verwerkt in je CRM systeem.

Zorg voor transparantie door Request

De transacties bevinden zich allemaal op de blockchain. Zo kun je de toegang tot specifieke gegevens van je organisatie toestaan aan de buitenwereld. Dit zorgt voor vertrouwen van de buitenwereld en werkt corruptie tegen.

Zo zijn alle budgetten inzichtelijk en wekt dit naar eigen zeggen van het project een feedbackloop op. Doordat het inzichtelijk is ontvang je commentaar en met dit commentaar kun je vervolgens je budgetten aanpassen/verbeteren. Dit kan zelfs zorgen voor een efficiëntere inzet van je middelen.

Het voorkomt bedrijfsrisico’s

De betalingsgegevens van bedrijven zijn inzichtelijk en dit betekent dat je je partners kunt uitkiezen op basis van een reputatie score. Betaalt een organisatie de ontvangen facturen bijvoorbeeld altijd te laat? Dan zou dit invloed kunnen hebben op de score die je toekent aan een organisatie. Met de data is het dus eenvoudig om de beste partners te zoeken voor een specifieke dienst en weet je zeker dat deze een goede reputatie heeft wat betreft betalingen.

Tegenwoordig is een groot probleem bij bedrijven en met name de iets kleinere bedrijven dat ze hun geleverde producten/diensten niet betaald krijgen. Kleine bedrijven hebben vaak niet de middelen om deze onbetaalde factuur op te vangen en gaan failliet. Dit terwijl ze zelf keurig de producten geleverd hebben en gedaan hebben wat afgesproken is. Dit bedrijfsrisico is door middel van Request eenvoudig tegen te gaan.

Geen handmatig papierwerk meer

Het integreren van Request kan voor veel voordelen zorgen zoals genoemd. Een ander goed punt van dit project is dat het de mogelijkheid biedt om veel handmatige processen op papier te automatiseren en digitaliseren. Het opstellen van facturen, maar ook het invullen van de belastingen voor je personeel bijvoorbeeld. Aan de hand van data op het netwerk kan vaak al veel automatisch opgepakt worden en wanneer je Request integreert met je payroll systeem kan hier goed gebruik van gemaakt worden.

Automatiseren van belasting systemen

Ook overheden kunnen van Request gebruik maken door het bijvoorbeeld te integreren met het belasting systeem. De programmeerbare facturen op Request kunnen zo opgemaakt worden dat de belasting automatisch ingehouden wordt van het te ontvangen bedrag. Dit scheelt jou aangiftes doen en is een stuk minder fraude gevoelig.

Daarnaast zijn bedrijfsaudits gemakkelijker om uit te voeren. De gegevens staan altijd opgeslagen op de blockchain, waardoor instanties zeker weten dat er niet met de boeken gerommeld is. Het wordt hierdoor een stuk goedkoper om een audit uit te laten voeren en de fraude wordt drastisch minder.

Al met al heeft Request genoeg functies om een interessante speler te zijn voor grote instanties. Dit kan positief zijn voor de Request prognoses en REQ prijs.

Wat doet de Request koers?

Het project heet tegenwoordig ‘Request’, maar in de tijd waarin de ICO gehouden werd was de naam nog ‘Request Network’. Van 13 tot 16 Oktober is er namelijk voor bijna 34 miljoen dollar opgehaald. De investeerders kregen hiervoor de REQ coin in ruil. Na de ICO kwam Request op de markt voor een bedrag van 0,044 dollar. Op dit moment is de Request prijs $ 0.492032.

De 0,044 dollar per Request schoot trouwens snel omhoog. 22 oktober 2017 stond de prijs nog op 0,044 dollar, maar 6 januari 2018 stond de prijs al op 1,05 dollar. Dit duurde helaas niet heel lang. De REQ koers schoot snel omlaag en het bleef daarna lang rustig. Pas in 2021 steeg de koers weer.

De All Time High van Request is $ 69,045.00. Dit mooie bedrag werd behaald op November 10, 2021. Dit is 31 dagen geleden. Leuke data voor je eigen onderzoek natuurlijk, maar de market cap is ook van belang. De market cap van Request is op dit moment $ 3,012,724 en dat zorgt voor een 7 notering op Coinmarketcap.

Voor je onderzoek naar Request is het belangrijk om deze data regelmatig in de gaten te houden. Let niet teveel op de hype berichten die op het internet rondzwerven. Ze beloven gouden bergen, maar dit is zelden waar. Wanneer je de data in de gaten houdt kan je ook als een van de eerste profiteren. Voor extra data hebben we hieronder de Request koersgrafiek.

Wat is de Request verwachting 2021 – 2026

De REQ waarde is sterk afhankelijk van het gebruik van het platform en van de cryptomarkt. REQ zelf heeft een platform met een uniek karakter. Het is namelijk zo dat je niet de REQ crypto hoeft te hebben wil je gebruik kunnen maken van het platform.

REQ werkt op de blockchain van Ethereum. Qua schaalbaarheid zitten ze vooralsnog goed. Wanneer dit een probleem wordt kunnen ze overstappen op een andere blockchain. Bijvoorbeeld die van Qtum.

Request is
druk bezig met andere bedrijven om samen te werken. Bijvoorbeeld met Kyber
Network. Dit is een handelsplatform dat altijd liquiditeit garandeert. Dit
houdt in dat te allen tijde alle cryptovaluta is om te zetten in andere valuta.

Naast blockchainbedrijven praat Request ook met ING group. Als hier een samenwerking uit voort komt is Request goed opweg naar een hogere Request verwachting.

Misschien
wel het grootste pluspunt van Request, een reputatiesysteem. Omdat de
betalingsgegevens inzichtelijk zijn kunnen bedrijven een partner kiezen op
basis van een score. Deze score hangt bijvoorbeeld af van het wel of niet op tijd
betalen van facturen.

Request is niet het enige bedrijf op de blockchain die de grote speler wilt worden in betaalsystemen. De tijd zal het leren. Wat we in ieder geval weten is dat REQ veel potentie heeft en keihard werkt om de grootste te worden. De request crypto verwachting zijn dan misschien ook wel positief.

Weet Request erin te slagen om bedrijven naar het platform te trekken en zien de consumenten ook het nut van Request dan zal dit positief zijn voor de REQ koers en kan dit zo maar resulteren in een hoge REQ prognose.

Voor 2021 kan de Request verwachting nog laag liggen. korte termijn blijft lastig gezien de snelle veranderingen in de markt. Deze veranderingen hebben uiteraard ook effect op de lange termijn, maar wel minder. Hierdoor kan de Request verwachting voor 2026 veel hoger uitvallen. Het is alleen geen garantie dat dit ook zal gebeuren.

Het is lastig om de koers te voorspellen. Wanneer het slecht gaat kan het heel slecht gaan en andersom ook. zo zijn er in het verleden enorme stijgingen geweest. De stijging waar we het eerder in dit artikel over hebben gehad was maar liefst een stijging van 2386%.

Of dit in de toekomst weer gaat gebeuren weten we niet. Influencers/youtubers die dit pretenderen moet je niet te snel geloven. Ik zal het dan ook bij je eigen onderzoek houden.

Wat is het nut van de REQ coin?

De Request coin is belangrijk voor het netwerk. Naast dat beleggers in de coin kunnen handelen wordt het ook gebruikt om te staken. Voor alle transacties op het netwerk moet je met Request betalen. Voor het handelen in de Request coin is het handig om de supply en de totale supply te weten. Wanneer er schaarste ontstaat kan de prijs omhoog schieten en daar wil je waarschijnlijk bij zijn.

De totale supply van Request is 999,877,116 REQ. Op dit moment is de supply van Request 771,800,862 REQ.

Hieronder zie de Request prijsverschillen in de afgelopen 24 uur en in de afgelopen 7 dagen.

  • Prijsverschil 24 uur: 3.52%
  • Prijsverschil 7 dagen: -11.52%

Waar REQ coin kopen?

De REQ coin is gemakkelijk te koop via Bitvavo. Voordat je overgaat tot het kopen van de coin is het verstandig om in het achterhoofd te houden dat het voorspellen van de REQ koers geen vaste wetenschap is en dat niemand het zeker weet. Doe eerst zelf goed onderzoek voordat je over gaat tot het kopen van REQ.

  1. Geld storten met iDEAL
  2. Omzetten naar je gewenste crypto
  3. Gefeliciteerd, je bent klaar en bent bezitter van cryptocurrency

Het laatste Request nieuws

Request nieuws is overal op het internet te vinden. Uiteraard via hun eigen website, maar social media zit er ook vol mee. Voor je onderzoek naar Request is het laatste Request nieuws belangrijk. De nieuwste ontwikkelingen worden vaak snel gedeeld via het internet en daar kan je dan op inspringen. Het nieuws van vandaag heeft invloed op de Request koers en Request prognose van morgen.

Request nieuws is het makkelijkst via Twitter te volgen. Hun eigen pagina plaatst snel de nieuwste informatie rondom het project.

Het artikel Request verwachting, wat gaat de REQ koers doen? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!