Siacoin is een project dat zich bezighoudt met de potentie die blockchain technologie kan bieden op het gebied van cloud storage; oftewel online dataopslag via het internet. Cloud storage biedt veel voordelen. Je kunt overal ter wereld bij de data in de cloud en je kunt gebruikmaken van de grote hoeveelheid opslagruimte die de datacenters van Google of Amazon bieden.

Ook kan online dataopslag dienen als een back-up voor het geval je eigen computer het begeeft. Gecentraliseerde platformen voor cloud storage werken over het algemeen goed, maar toch zijn er enkele punten die beter zouden kunnen.

In dit artikel wordt besproken wat die verbeterpunten zijn, hoe Sia die opgelost heeft en hoe de Siacoin (SC) in het netwerk wordt gebruikt. We gaan daarnaast in op de Siacoin verwachting en de SC coin. Wat gaat de Siacoin crypto doen?

Problemen met gecentraliseerde online dataopslag

Het eerste probleem waar traditionele online dataopslag mee te maken heeft, is storing. Als de data op een enkele server wordt opgeslagen bestaat er het risico dat die server een technisch probleem krijgt. Als dat gebeurt kan je niet meer bij je data tot dat de storing is opgelost.

Voor iemand die de data op dat moment net hard nodig heeft kan dit erg vervelend zijn. Bovendien wordt cloud storage al zodanig veel gebruikt dat een vier uur durende storing van Amazon Web Services in 2017 honderden miljoenen verlies aan inkomsten van bedrijven tot gevolg had.

Een tweede probleem is dat centrale data centers gevoelig zijn voor hacks omdat alle data zich op één plek bevindt. Als je gevoelige data in de cloud hebt staan bestaat er een risico dat een kwaadwillende persoon zich toegang tot je bestanden kan verschaffen door een server van een data center te hacken.

Bovendien moet je vertrouwen hebben dat de organisatie die jouw data beheert er niet mee aan de haal gaat of aan derden doorspeelt. Niet alleen je privacy is zo in handen van een centrale instantie, ook kan gevoelige bedrijfsinformatie in handen vallen van concurrenten.

Hoe Sia een beter cloud storage platform heeft gebouwd

Sia maakt cloud storage decentraal door een gedistribueerd netwerk van nodes die het Proof of Work algoritme gebruiken om tot consensus te komen over het netwerk. De nodes die rekenpuzzels van het Proof of Work algoritme oplossen worden betaald in Siacoin.

Dit decentrale platform maakt het mogelijk om ongebruikte opslagcapaciteit aan de deelnemers aan het Sia netwerk te lenen. De encryptie technieken van blockchain zorgen er voor dat alleen jij toegang tot je data hebt met je eigen digitale sleutel, oftewel private key.

Het Sia netwerk lijkt dus enigszins op dat van Bitcoin in dit opzicht. Doordat alleen jij bij je eigen data kunt, wordt de mogelijkheid tot het hacken van je data vermeden.

Wat Sia bijzonder maakt is dat het een open marktplaats heeft gebouwd waar netwerk participanten hun data kunnen uitlenen of juist van anderen kunnen lenen. Deze marktwerking zorgt ervoor dat er een natuurlijke prijs ontstaat voor het lenen van opslagcapaciteit. Zo wordt vermeden dat een centrale instantie de prijs voor opslagcapaciteit kunstmatig hoog kan houden.

Het probleem van datacenter storingen dat optreedt bij centrale instanties lost Sia op door de opslagdata in verschillende fragmenten te verdelen over verschillende deelnemende computers. Zelfs als computers die jouw versleutelde data opslaan offline gaan is je data nog beschermt.

Sia biedt namelijk wat het noemt 3x redundancy (overtolligheid). Dit houdt in dat er maar één derde van de gesplitte data nodig is om je complete data te achterhalen. In technische termen heet dit erasure coding.

Een werkend product dat qua prijs concurreert met Google en Amazon

Het Sia platform kan tot het kleine aantal cryptoprojecten gerekend worden dat al een werkend product heeft; je kunt op dit moment al je data opslaan. Alle netwerkkosten meegerekend is de prijs voor het opslaan van data met Sia zo rond de 2 dollar per TB (Terabyte) per maand.

Ter vergelijking; bij Google Drive betaal je $1.67 voor 100GB (0.1 Terabyte), bij Dropbox is het $8.25 per TB per maand en bij Amazon betaal je al gauw meer dan $20 per TB per maand. Op het Sia platform zijn de prijzen dus duidelijk goedkoper.

Als je interesse hebt in de functionaliteiten die Sia biedt kan je naar de website gaan en de Sia UI (user interface) downloaden. Zo kun je meteen participeren in de data marktplaats. Op de website kun je handleidingen vinden, maar het platform is ook op het eerste oog vrij eenvoudig te begrijpen.

Je kan er voor kiezen om je bestanden met Sia op te slaan (renter), of je eigen harde schijf uit te lenen aan anderen (host). Hiervoor heb je wel eerst Siacoins nodig, want zonder Siacoins kan je niet gebruikmaken van de blockchain functionaliteiten van het platform.

Wat doet de Siacoin koers?

Siacoin doet al jaren mee in de crypto wereld. De eerste notering van de koers vinden we terug op 27 augustus 2015. Beleggers konden de SC coin toen kopen voor een bedrag van $ 0,000041. De actuele Siacoin koers is $ 0.002342.

In al die jaren hebben we veel schommelingen gezien. Met name in de bull markten waren deze groot. Het hoogste punt van de koers (All Time High) staat op een bedrag van $ 0.092868 (January 6, 2018). Het is inmiddels 1778 dagen geleden dat deze koers bereikt werd. De totale waarde van het project is $ 120,579,067 en daarmee staat Siacoin op plek 200 van grootste projecten in de crypto wereld.

  • Zoom
  • Hour
  • Day
  • Week
  • Month
  • Year
  • All Time
  • Type
  • Line Chart
  • Candlestick

Wat is de Siacoin verwachting 2022 – 2027?

Het is bijna niet te doen om een exacte voorspelling te doen van de Siacoin verwachting in de toekomst. Er zijn talloze factoren die hier invloed op hebben. Een van de belangrijkste redenen op de korte termijn is de bull- of bearmarkt. Hoe actief zijn de handelaren op dit moment en hoeveel hype is er rondom crypto?

Structurele waarde die toegevoegd kan worden aan het project komt bij de ontwikkelaars weg. Hoeveel nieuwe technieken worden er bedacht en hoe actief is het team nog in het algemeen? Allemaal belangrijke factor om te overwegen in je onderzoek naar de Siacoin crypto verwachting.

Een van de andere factoren die niet mag ontbreken in je onderzoek is de informatie rondom de SC coin. Bijvoorbeeld hoeveel nieuwe coins er nog op de markt komen (de supply). Daarover vind je hieronder meer informatie.

Waar Siacoin kopen?

Wil je investeren in Siacoin, omdat je verwacht dat het cloud storage platform veel gebruikt gaat worden? Of wil je zelf gebruikmaken van de gedecentraliseerde dataopslag? Dan raden we je aan om je Siacoin te kopen bij deze vertrouwde Nederlandse exchange. Je betaalt eenvoudig met iDeal en ze maken meteen een wallet voor je aan.

1⃣ Bitvavo. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland. Je betaalt de minste handelskosten en profiteert van een groot assortiment aan potentiële coins. Winst betaal je direct weer uit op je bankrekening en je kunt betalen met iDEAL.

Zeer geschikt voor de beginnende én PRO trader. Schrijf je nu in voor de welkomstbonus en handel de eerste € 1000 zonder handelskosten.

2⃣ eToro. Op eToro kun je mee handelen met de experts. Kopieer simpelweg de trades van de PRO’s en maak winst zonder je zelf te verdiepen in alle verschillende cryptocurrency en economische theorieën.

3⃣ Binance. Binance is een van de grootste exchanges van de wereld. Het heeft een groot assortiment en veel interessante tools voor token sales, trading en het beheren van je portfolio.

Het laatste Siacoin nieuws

Hopelijk heb ik je iets meer kunnen vertellen over de belangrijke onderdelen van je onderzoek naar de Siacoin verwachting. Natuurlijk is de use-case en de data rondom de SC crypto heel belangrijk. Het nieuws rondom Siacoin mag ook niet vergeten worden. Dit is de plek om te kijken hoe actief de ontwikkelaars nog zijn en welke toekomstplannen er bedacht worden.

Het artikel Siacoin verwachting, wat doet de Siacoin crypto? verscheen als eerst op CurrentCrypto.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!