Er is op dit moment sprake van een kleine crisis in de wereld van stablecoins, zowel USD Coin (USDC) als Binance USD (BUSD) gaan door een zware periode, terwijl Tether (USDT) profiteert. In een tijdsbestek van drie weken verloor het USDC van stablecoin-uitgever Circle 11 miljard dollar van zijn market cap. Wat is er allemaal aan de hand?

Silicon Valley Bank

Het inmiddels omgevallen Silicon Valley Bank was een cruciale bankpartner voor het USDC van Circle. Zoals je wellicht weet is die bank om 10 maart omgevallen en dat heeft de market cap van USDC weinig goed gedaan. Vanaf dat moment verloor de stablecoin van Circle namelijk 11 miljard dollar aan market cap en daalde het van 43 miljard dollar naar ongeveer 32 miljard dollar.

Met die daling is de stablecoin ongeveer 25 procent van zijn marktwaarde kwijt en dat heeft vooral Tether winst opgeleverd. Investeerders lijken de situatie bij Circle niet helemaal te vertrouwen en stappen massaal over op USDT. Met een market cap van bijna 80 miljard dollar is Tether naar zijn hoogste marktwaarde in 22 maanden gestegen.

Ondanks de daling blijft USDC een grote speler op de markt voor stablecoins en is het na Tether nog altijd de nummer twee. Na het omvallen van Silicon Valley Bank stuurde Circle bijna al het kapitaal naar BNY Mellon, één van de grootste banken ter wereld als het aankomt op het beheren van kapitaal.

Over de afgelopen week leverden investeerders netto bijna 1,5 miljard dollar aan USDC in. Onder andere het inmiddels failliete Voyager Digital leverde voor 150 miljoen dollar aan USDC in bij Circle. Vooral Tether lijkt nu dus te profiteren van de bankencrisis in de Verenigde Staten.

Dominant in DeFi

Ondanks de daling van de market cap van USDC blijft de munt wel dominant in de DeFi-wereld. “Hoewel USDC grote uitstromen zag de afgelopen weken, lijkt het erop dat het tij begint te keren in de DeFi-wereld. Het 3pool van Curve begint meer in balans te raken, wat een teken is dat de angst rondom USDC begint weg te ebben”, aldus Riyad Carey, een onderzoeksanalist bij Kaiko.

Ook uit data van Nansen blijkt dat USDC nog altijd een heel populair handelspaar is bij decentrale beurzen, DeFi-protocollen, digitale bruggen en decentrale autonome organisaties (DAOs).

Afgelopen week stemde het leenprotocol MakerDAO nog over het gebruik van USDC als zijn belangrijkste asset. Die stemronde is, ondanks alle problemen, in het voordeel van USDC uitgevallen. De kans lijkt dus klein dat USDC door de problemen de hele race verliest van Tether.

The post USDC moet het doen met 11 miljard dollar minder, wat is er aan de hand? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!