De wereld van crypto, inclusief bitcoin (BTC), wordt in het westen gezien als een speculatieve industrie, maar in Afrika is dit totaal anders. Daar is de sector zelfs een reddende engel voor veel reguliere mensen door hyperinflatie en ongeremde corruptie.

Crypto in Afrika populair door inflatie en corruptie

Dat schrijft Cointelegraph, die heeft gesproken met Yellow Card-CEO Chris Maurice. Yellow Card is de grootste crypto exchange op het Afrikaanse continent. Crypto-adoptie in Afrika groeit ‘met de snelheid van het licht’ volgens de topman. In Afrika lost het fenomeen namelijk grote problemen op. In Europa ben je weliswaar niet zo gewend aan inflatie, maar in veel Afrikaanse landen is dit aan de orde van de dag.

Cryptocurrencies zijn hier van levensbelang voor individuen, ze bieden betere financiële inclusie en toegang tot hun eigen geld,” verklaarde hij. In veel armere landen is het helemaal niet zo normaal om toegang te hebben tot je eigen bankrekening. Mensen zijn vaak letterlijk bankloos, maar met crypto en blockchain ben je als het ware je eigen bank. Je kunt zelf je eigen coins bewaren, en in Afrika vinden mensen dit kennelijk veel aantrekkelijker dan in het westen.

Okeye Kevin Chibuoyim van het Nigeriaanse crypto-educatieplatform GIDA deelt deze mening:

Persoonlijk zie ik crypto als Afrika’s volgende [poging tot vooruitgang], als nog een kans om deel uit te maken van iets prachtigs, in tegenstelling tot wat de internetrevolutie van rond het jaar 2000 heeft gebracht. De toegang tot het internet was toen niet zo goed als nu. Afrikanen zijn gewend aan onbetrouwbare overheden die niet transparant zijn. Maar [in Afrika] is crypto juist succesvol doordat de transparantie vertrouwen biedt.”

Inflatie in Afrika stelselmatig torenhoog

In het westen is de inflatie momenteel hoog, maar toch hebben cryptocurrencies met name in 2022 niet zo goed gepresteerd als je zou verwachten tijdens hoge inflatie. Volgens TradingEconomics liggen de inflatiecijfers in veel Afrikaanse landen een stuk hoger dan in West-Europa.

Volgens een onderzoek van boekhoudkantoor Ernst & Young gaat het in landen als Noord- en Zuid-Soedan, Ethiopië en Zimbabwe zelfs om hyperinflatie. De situatie in Angola, Ghana en Sierra Leone zou bovendien in de buurt komen van hyperinflatie. Crypto gedraagt zich in dat soort landen kennelijk heel anders dan in rijkere landen.

The post Analyse: Waarom Bitcoin zo populair is in Afrika
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!