(uit: Cryptonieuwsbrief.nl) Zullen we ´t dan maar in twéé doen? Grapje natuurlijk, want zo werkt het helemaal niet. Iemand, één kant, commentator, betrokkene (bevooroordeelde?) zit grondig fout. ´Iedereen zal bitcoin gebruiken en tegen einde 2022 zal de munt aan $250.000 noteren. Veel meer grote bedrijven zullen zich engageren´ en het ´would be the core of all financial activities for the next 20-30 years.´ Dixit durfkapitalist-miljardair Tim Draper

Geloof of wiskunde?

De gouverneur van de Bank of England waarschuwt dan weer dat crypto´s in het algemeen ´´dangerous´´ zijn en “could be worth nothing.” Andrew Bailey ´has said that the bank is focusing on stable coins which are backed by real-world assets.´ Stable coins, dus bijvoorbeeld USDT en USDC, die zouden geruggesteund zijn door ´waarden uit de échte wereld´? Meent de man dat nu? Want dit soort stable coins is allesbehalve stabiel want gebaseerd op de ´waarde´ van de Amerikaanse dollar. Die nog wel voorlopig de wereldreservemunt is, maar waarvan de koopkracht allengs daalt. Kijk maar eens naar hoeveel die dollar aan waarde, koopkracht verloren heeft in de afgelopen 100 jaar. Je moet vandaag – slik – 26 dollar neertellen voor iets wat toen 1 dollar kostte! Dus dat noemt de heer Bailey een ´stabiele munt´, gedekt door…wat precies? ´Real-world assets´? Nee hoor, niet meer sinds 1971, toen elke band tussen echt geld, echte waarde want schaars – goud – en dit soort funny money verbroken werd. De dollar – en dit geldt voor al het fiatgeld van heel de wereld – is op niks dan geloof gebaseerd, op ´vertrouwen´. Hmm; kiezen tussen ´geloof en vertrouwen´en ´hogere wiskunde´…hmm, moeilijke keuze…NOT! Zoals die andere miljardair, Paul Tudor Jones gisteren nog sprak: doe mij maar wiskunde!

Laten we nog één party pooper aan het woord: ´Bitcoin Looks Like a Bubble to Institutional Investor Hall of Famer Richard Bernstein´. Nou ja…

De grote kleppers

Dit zijn dan andere institutionelen in woord en daad: Fidelity denkt dat de bodem voor bitcoin binnen is. Een andere institutioneel ziet liever dat BTC de 40.000-41.000 beslissend achter zich laat, vooraleer echt optimistisch te worden. Goldman Sachs engageert zich nog meer in cryptodiensten door exchange-traded notes (ETN´s) op bitcoin en opties en futures op ethereum te gaan aanbieden. 

Allemaal ´grote kleppers´, van de rijkste en machtigste financiële giganten in de internationale beleggerswereld. Zoveel slimme geesten in het bestuur kunnen toch niet fout zitten? (Toch hoor, want zagen zij bijvoorbeeld de Kredietcrisis van 2008 soms aankomen…?) 

Nog meer van dit soort institutionelen: Google Pay en Apple Pay accepteren (voor Noord-Amerikanen dan) cryptomunten via de Coinbase kredietkaart. De prominente Amerikaanse beurs voor institutionelen Bakkt laat via haar app toe ook bitcoin te versturen via P2P, peer to peer, van persoon tot persoon. 

Onderzoek, bevraging wijst uit dat hefboomfondsen (hedgefunds, in principe bedoeld voor afdekking tegen financieel risico, maar ook voor speculatie) in de komende 5 jaar wel 7,2 procent van hun beleggingen in crypto zullen aanhouden. Dat zou dan neerkomen op – slik – $312 miljard. Oftewel dat alleen al deze institutionele partijen een vijfde van de huidige marktkapitalisatie in handen krijgen. Indrukwekkend. Nu nog de daad bij het woord voeren dames en heren…

De president van Tanzanië roept haar centrale bank op om ook effe in crypto-aanvaarding te duiken, in navolging van El Salvadors erkenning van bitcoin als officieel geld.

Zij verdienden big time – en u?

Wie te geloven, wat te geloven? Bitcoin naar 0 of bitcoin naar $250.000? Maar ik denk dat de meeste lezers van deze Cryptonieuwsbrief wel al partij gekozen hebben. Zo werd onlangs berekend dat wat de VS betreft, beleggers groot en klein $4,1 miljard verdiend hebben in 2020, alleen al wat bitcoin betreft. Ook alleen daarvoor wenste ik Noord-Amerikaan te zijn… Of Chinees, want daar kunnen ze er ook wat van. Met een vijandige overheid sinds 2017, slaagde een deel van de Chinezen er toch in een coole $1,1 miljard te winnen. Glassnode en Chainalysis, leveranciers van zulke data, berekenen, leveren dit soort info en conclusies, en hoewel bitcoin et al. anoniem heten, is dat absoluut niet het geval. Als crypto beleggers en traders zitten we helemaal niet onder de radar van, let op, de belastingdienst, dus een gewaarschuwd Nederlander of Belg is er twéé waard. 

De total market cap is nauwelijks veranderd sinds gisteren, aan $1,66 trillion – biljoen, alleen is de dominantie van bitcoin ietsje hoger, met 45,11 procent. Bitcoin gaat er een beetje op vooruit tot $40.000, de altcoins zetten dan een miniem stapje achteruit. En daar zullen we ´t voorlopig mee moeten doen, beste dames en heren. Dat is: tot bitcoin echt uitbreekt, naar boven of naar beneden. Mijn 2 Satoshi´s opinion? Het zal naar boven zijn en richting $50.000 gaan alvast. De impuls zou dan komen van nog meer landen die bitcoin als legal tender, officieel geld erkennen. Nooit te beroerd de nek uit te steken dus, géén financieel advies!, en dat nek-uitsteken heeft me nog niet de nek gekost – tot op woensdag 16 juni 2021 dan toch alvast…

The post Analyse: Wat/wie te geloven? Bankier: BTC naar 0. Miljardair: BTC naar $250.000
appeared first on Biflatie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!