Wereldwijd wordt er hard gewerkt aan duidelijkere reguleringen voor de crypto-industrie. Wat deze regels precies in zullen houden staat nog niet helemaal vast en verschilt bovendien per land, maar binnen de G20 heerst een vrij unanieme mening. De landengroep heeft nu aangekondigd het voorgestelde beleid van het International Monetary Fund (IMF) en het Financial Stability Board (FSB) over te nemen.

G20 neemt streng crypto beleid over

Dat schrijft het Indiase Ministerie van Financiรซn in een verslag en in een persbericht. India heeft momenteel het presidentschap van de G20. In Marokko kwamen op donderdag en vrijdag alle Ministers van Financiรซn en centrale bankdirecteuren van de G20-leden bijeen om de stand van zaken in de wereld te bespreken.

Onder andere de oorlogen in Israรซl en Oekraรฏne kwamen aan bod. Zo heeft de G20 besloten dat het gebruik van nucleaire wapens in Oekraรฏne onacceptabel is, iets waar Rusland verschillende keren mee heeft gedreigd.

Verder willen de landen ervoor zorgen dat landen in de toekomst beter om kunnen gaan met natuurrampen, iets wat door klimaatverandering een steeds groter probleem lijkt te worden. Om te voorkomen dat de klimaatverandering uit de hand loopt, moet ook de financiรซle sector klimaatgerelateerde informatie doorspelen aan overheden.

Ook cryptocurrencies en blockchain kwamen aan bod. De G20 heeft voorgesteld beleid van het IMF en het FSB overgenomen. De twee instanties publiceerden in september samen een onderzoeksrapport over de crypto-industrie, waarin werd geconstateerd dat er geen algeheel verbod op cryptocurrencies moet komen, maar dat de crypto-sector goed gereguleerd moet worden.

Wel zal de regulatie vrij streng worden, net zoals die streng is voor de rest van de financiรซle wereld. Of de G20 het eens is met alle punten uit dit onderzoeksrapport, of dat het hier en daar bij wil schafen is niet duidelijk.

Crypto binnenkort legaal in China en India?

Met name de ontwikkelende landen in de G20 waren voorheen niet zo te spreken van de crypto-industrie. De sector zou voor die landen sneller een probleem voor de monetaire en financiรซle stabiliteit vormen, omdat hun economieรซn en valuta minder sterk zijn. Daarom gaven zij met name tegengas op het vlak van stablecoins. De ontwikkelde landen in de top hadden minder problemen met deze subsector, maar hebben uiteindelijk toch ingestemd met de minder welvarende landen.

Sommige landen in de G20 waren voorheen niet te spreken van crypto, zo was in China crypto tot voor kort bijna niet op een legale manier te gebruiken. Inmiddels lijkt het land langzaam warm te lopen voor de sector, een rechter oordeelde onlangs dat het legaal is om cryptocurrencies te bezitten.

Ook in India werkte de overheid aan een totaalverbod, wat op het nippertje niet is ingevoerd. De sector zal in de meeste landen naar verwachting legitiem zijn, alhoewel de regulatie tegelijkertijd streng zal zijn. Beide landen zijn onderdeel van de G20. Dat suggereert dat ook landen als China en India crypto zullen legaliseren.

The post Analyse: Wereldleiders stemmen in met grootschalige nieuwe crypto regulatie
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onzeย  Telegram chat!