In 2020 werd het moederbedrijf achter de munt XRP, Ripple Labs Inc. aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De waakhond vond dat Ripple een overtreding beging door XRP ongeregistreerd te verkopen, wat onlangs gedeeltelijk werd ontkracht door rechter Angelina Torres. Ripple-advocaat John Deaton vraagt zich dan ook af wat er was gebeurd als de SEC Ripple nooit had aangeklaagd.

Verwijdering XRP van Coinbase kostte een hoop

De koers van XRP kende een ongelooflijke stijging na de uitspraak van rechter Angelina Torres op 13 juli. De SEC had Ripple Labs aangeklaagd omdat XRP een ‘effect’ zou zijn. Voor het aanbieden van effecten heeft een bedrijf een registratie nodig bij de SEC. Echter besloot Torres dat XRP niet als een effect kan worden gezien indien verkocht op exchanges of door algoritmes.

Hiermee haalde Ripple een gedeeltelijk gelijk binnen de rechtszaak. Wel werd bepaald dat Ripple een overtreding beging toen het bedrijf de munt direct aan investeerders verkocht. Echter is daar al jaren geen sprake meer van. Deaton is dan ook gefrustreerd over de rechtszaak en het verloop ervan. 

In een thread op X (voormalig Twitter) deelde Deaton een aantal foto’s. Daaronder vallen een aantal screenshots van crypto exchange Coinbase, voor de rechtszaak. Op de site van het platform werd XRP flink opgehemeld. Na de rechtszaak voelde Coinbase zich echter genoodzaakt de munt van het platform te verwijderen. Volgens Deaton kostte dat Ripple een hoop klanten en veroorzaakte het aardig wat reputatieschade.

Tegenstrijdigheid van SEC frustreert

Recent maakte Coinbase bekend een belang te kopen in Circle, het bedrijf achter de stablecoin USD Coin (USDC). Deaton verwijst daar dan ook naar in zijn post:

“Zou Coinbase vandaag hebben aangekondigd een belang te hebben gekocht in Ripple, in plaats van Circle?”

De advocaat die XRP investeerders vertegenwoordigt in de rechtszaal is van mening dat de SEC de rechtszaak als een ‘wapen’ heeft ingezet. Volgens hem was er duidelijk bewijs dat Coinbase rond de tafel is gaan zitten met de SEC voordat het XRP adopteerde. Toen gaf de SEC groen licht. Twee jaar later sprak de waakhond zich ondanks dat enorm tegen toen het een rechtszaak aanspande tegen Ripple. 

De tegenstrijdigheid daarvan frustreert Deaton dan ook enorm. Wat volgens hem wel duidelijk is, is dat Ripple zich op een heel ander niveau van adaptatie had bevonden als de rechtszaak niet was aangespannen. Hij is dan ook zeer blij met de positieve uitspraak. XRP investeerders die de munt op het hoogtepunt in juli verkochten, kunnen dat eveneens zijn. Toen steeg de munt met meer dan 60 procent.

The post Analyse: XRP advocaat: ‘rechtszaak kostte Ripple drie jaar aan groei’
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!