1.100 Chinezen opgepakt omtrent witwaspraktijken met crypto

De ‘Ministry of Public Security (MPS),’ het Chinese ministerie van Justitie, heeft maar liefst 1.100 (!) mensen opgepakt die naar verluidt betrokken waren bij witwaspraktijken met cryptocurrency. Dat kondigt de MPS op 9 juni Weibo aan, een soort Chinese Twitter.

De verdachten worden beschuldigd van het witwassen van opbrengsten voor criminele bendes. Deze opbrengsten waren voornamelijk afkomstig van fraude omtrent mobiele telefoons en SIM kaarten. Het optreden van de politie is onderdeel van de zogenaamde “Broken Card” operatie, een nationale inspanning om de grote hoeveelheid illegale nep SIM kaarten in China tegen te gaan.

De witwassers zouden naar verluidt 1,5% tot 5% commissie verdienen door deze opbrengsten wit te wassen via cryptocurrency-exchanges. Ze zouden de crypto meerdere malen hebben omgewisseld voor andere crypto in de hoop hun sporen te wissen, maar wellicht dus tevergeefs.

De MPS heeft niet bekendgemaakt om hoeveel geld het gaat, noch welke handelsplatformen of crypto gebruikt zouden zijn. De instantie meldt ook niet hoeveel van deze 1.100 opgepakte mensen de witwassers waren. De MPS meldt wel dat het maar liefst 170 criminele bendes heeft opgelapt.

De afgelopen tijd is China streng aan het optreden tegen de crypto-sector. Dat begon enkele weken geleden toen drie ministeries gezamenlijk een verbod uit 2017 herhaalde. Onlangs werd ook crypto-mining niet meer toegestaan in enkele provincies. Dat zorgde voor onzekerheid op de markten waardoor mensen, vooral nieuw investeerders, uit paniek hun crypto verkochten. Toch bleek onlangs dat een grote groep Chinese handelaren zich niet laten afschrikken en gebruik maken van over-the-counter (OTC) platformen.

The post Analyse: 1.100 Chinezen opgepakt omtrent witwaspraktijken met crypto
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht