Uitleg OKX

1. Wat is OKX?:

OKX is een cryptocurrency-beurs die wereldwijd actief is. Het is een van de grotere en meer bekende handelsplatforms in de cryptocurrency-industrie. OKX streeft ernaar om een breed scala aan handelsdiensten aan te bieden, waaronder spot trading, futures trading, margin trading en meer.

OKX biedt gebruikers de mogelijkheid om cryptocurrencies te verhandelen en te investeren in verschillende digitale activa. Het platform ondersteunt een verscheidenheid aan cryptocurrencies en handelsparen. Het streeft ernaar om een geavanceerde en gebruiksvriendelijke handelsomgeving te bieden voor zowel beginnende als ervaren handelaren.

Bezoek hier de website van OKX!

2. Doel van OKX:

et doel van OKX is om een geavanceerd en betrouwbaar handelsplatform te bieden voor gebruikers die geïnteresseerd zijn in de handel en investeringen in cryptocurrencies. Hier zijn enkele van de belangrijkste doelstellingen van OKX:

 1. Breed scala aan digitale activa: OKX streeft ernaar om een breed scala aan cryptocurrencies en digitale activa aan te bieden voor handel. Dit stelt gebruikers in staat om te handelen in verschillende markten en om te profiteren van prijsbewegingen van verschillende digitale valuta’s.
 2. Diverse handelsmogelijkheden: OKX biedt diverse handelsopties, waaronder spot trading, futures trading, margin trading en meer. Dit stelt handelaren in staat om verschillende handelsstrategieën te implementeren en gebruik te maken van verschillende marktomstandigheden.
 3. Geavanceerde handelshulpmiddelen: Het platform biedt geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken, technische analysefuncties en andere tools die handelaren kunnen helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.
 4. Liquiditeit en volume: OKX streeft naar hoge liquiditeit en handelsvolume in verschillende markten. Dit is gunstig omdat het zorgt voor snelle uitvoering van transacties en nauwe spreads tussen bied- en laatprijzen.
 5. Veiligheid en betrouwbaarheid: OKX legt de nadruk op beveiliging en betrouwbaarheid. Het implementeert beveiligingsmaatregelen om de fondsen en gegevens van gebruikers te beschermen tegen mogelijke dreigingen.
 6. Onderwijs en klantenservice: OKX biedt educatieve bronnen en klantenondersteuning om gebruikers te helpen begrijpen hoe ze het platform effectief kunnen gebruiken en om vragen te beantwoorden.
 7. Innovatie en ontwikkeling: OKX heeft tot doel voortdurend te innoveren en nieuwe functies en diensten aan te bieden die aansluiten bij de behoeften van de cryptocurrency-gemeenschap.

Het doel van OKX is dus om een omgeving te creëren waar gebruikers met vertrouwen kunnen handelen en investeren in cryptocurrencies, ondersteund door geavanceerde technologie, veiligheidsmaatregelen en een breed scala aan handelsmogelijkheden.

3. Account aanmaken bij OKX:

Het proces voor het aanmaken van een account bij OKX kan variëren afhankelijk van de recente updates op het platform en je locatie. Hier is echter een algemene stapsgewijze handleiding die je kunt volgen om een account aan te maken bij OKX:

 1. Ga naar de OKX-website: Open je webbrowser en ga naar de officiële OKX-website: https://www.okex.com/.
 2. Registreren: Op de startpagina vind je waarschijnlijk een knop met “Sign Up” (Registreren) of een vergelijkbare term. Klik hierop om het registratieproces te starten.
 3. Invullen van gegevens: Vul het registratieformulier in met de vereiste persoonlijke gegevens. Dit omvat meestal je e-mailadres, wachtwoord en soms aanvullende informatie.
 4. Verificatie: Nadat je de vereiste informatie hebt ingevuld, kan OKX je vragen om je e-mailadres te verifiëren door op een bevestigingslink te klikken die naar je inbox is gestuurd. Controleer je e-mail en volg de instructies.
 5. Identiteitsverificatie: Afhankelijk van je locatie en het niveau van verificatie dat OKX vereist, moet je mogelijk een identiteitsverificatieproces doorlopen. Dit kan het uploaden van identiteitsbewijzen en andere documenten omvatten.
 6. Beveiligingsinstellingen: Nadat je je account hebt geregistreerd, wordt het aanbevolen om beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het inschakelen van tweefactorauthenticatie (2FA) voor extra bescherming van je account.
 7. Voltooien van registratie: Volg eventuele aanvullende instructies op het platform om je registratieproces te voltooien.

Houd er rekening mee dat het registratieproces enigszins kan variëren, dus zorg ervoor dat je de instructies op de OKX-website volgt tijdens het aanmaken van je account.

4. Hoe OKX werkt:

OKX is een cryptocurrency-beurs die handelaren in staat stelt om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. Hier is een overzicht van hoe OKX werkt:

 1. Aanmaken van een Account: Om te beginnen moet je een account aanmaken bij OKX. Dit omvat het verstrekken van persoonlijke informatie en het doorlopen van verificatieprocedures om de veiligheid van het platform te waarborgen.
 2. Storten van Middelen: Nadat je account is geverifieerd, kun je digitale activa (cryptocurrencies) of fiat-valuta’s storten op je OKX-account. Deze fondsen kun je gebruiken om te handelen.
 3. Marktselectie: OKX biedt een verscheidenheid aan handelsparen, waarbij elk paar bestaat uit een cryptocurrency die je wilt verhandelen tegen een andere cryptocurrency of fiat-valuta. Selecteer het gewenste handelspaar dat je wilt verhandelen.
 4. Handelstype Kiezen: OKX ondersteunt verschillende handelstypen, waaronder spot trading (direct kopen en verkopen van cryptocurrencies), futures trading (handelen in toekomstige prijsbewegingen), margin trading (handelen met geleend kapitaal) en meer. Kies het gewenste handelstype.
 5. Plaatsen van Orders: Plaats orders op basis van je handelsstrategie. Er zijn verschillende soorten orders, waaronder marktorders (directe uitvoering tegen huidige marktprijzen) en limietorders (vastgestelde prijs voor uitvoering).
 6. Uitvoering van Transacties: Zodra een tegenpartij je order accepteert, wordt de transactie uitgevoerd. Voor spot trading worden de gekochte cryptocurrencies naar je OKX-account overgebracht.
 7. Beveiliging en Beheer: OKX biedt beveiligingsfuncties zoals tweefactorauthenticatie (2FA), koude opslag van fondsen en andere beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van gebruikersfondsen en gegevens te waarborgen.
 8. Opname en Stortingen: Je kunt fondsen opnemen van je OKX-account naar je eigen wallet of stortingen doen voor toekomstige transacties.

Het is belangrijk om vertrouwd te raken met de interface en functies van OKX voordat je begint met handelen. Het platform biedt geavanceerde handelshulpmiddelen, grafieken en technische analyse-opties, dus het kan nuttig zijn om jezelf te informeren over de basisprincipes van handel voordat je begint.

5. Veiligheid bij OKX:

Veiligheid is een belangrijk aspect bij elke cryptocurrency-beurs, inclusief OKX. Hier zijn enkele van de veiligheidsmaatregelen die OKX heeft genomen om de fondsen en gegevens van gebruikers te beschermen:

 1. Beveiligingsprotocollen: OKX maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsprotocollen om de website, het handelsplatform en de gebruikersaccounts te beschermen tegen potentiële aanvallen.
 2. Tweefactorauthenticatie (2FA): OKX moedigt gebruikers aan om 2FA in te schakelen om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan hun accounts. Dit vereist een tweede verificatie, meestal via een mobiele app, naast het wachtwoord bij het inloggen.
 3. Koude Opslag: OKX bewaart het grootste deel van de gebruikersfondsen in offline koude opslag. Dit betekent dat de activa niet direct toegankelijk zijn via het internet, wat het risico van hackaanvallen vermindert.
 4. Beveiligingsaudits: OKX voert regelmatig beveiligingsaudits en tests uit om potentiële zwakke plekken in hun systemen en processen te identificeren en aan te pakken.
 5. Gebruikersverificatie: Het platform voert identiteitsverificatie uit voor gebruikers, wat helpt bij het voorkomen van frauduleuze activiteiten en het beschermen van de integriteit van het handelsplatform.
 6. Onderwijs en Bewustwording: OKX biedt educatieve materialen en middelen om gebruikers te helpen begrijpen hoe ze hun accounts en activa veilig kunnen houden. Gebruikers worden aangemoedigd om bewust te zijn van phishing-pogingen en andere beveiligingsrisico’s.
 7. Respons op Beveiligingsincidenten: Als er zich een beveiligingsincident voordoet, heeft OKX protocollen om snel te reageren en de impact op gebruikers te minimaliseren.

Hoewel OKX maatregelen neemt om de veiligheid te waarborgen, is het belangrijk op te merken dat geen enkel online platform volledig immuun is voor risico’s. Gebruikers moeten altijd alert blijven, hun eigen beveiligingspraktijken handhaven en alleen handelen met fondsen die ze zich kunnen veroorloven te verliezen.

6. Crypto kopen bij OKX:

OKX is een cryptocurrency-beurs waar je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en verhandelen. Hier zijn de algemene stappen om cryptocurrencies te kopen bij OKX:

 1. Aanmelden: Als je nog geen account hebt bij OKX, moet je eerst een account aanmaken op hun platform volgens de stappen die eerder zijn beschreven.
 2. Storten van Middelen: Nadat je account is geverifieerd, moet je digitale activa of fiat-valuta’s op je OKX-account storten. Dit kan worden gedaan via stortingsmethoden die door OKX worden ondersteund.
 3. Kiezen van een Handelspaar: Kies het handelspaar dat je wilt verhandelen. Dit kan bijvoorbeeld BTC/USD zijn, wat betekent dat je Bitcoin wilt kopen met Amerikaanse dollars.
 4. Plaatsen van een Order: Plaats een kooporder op basis van het door jou gekozen handelspaar. Je kunt kiezen voor een marktorder (aankoop tegen de huidige marktprijs) of een limietorder (aankoop tegen een door jou vastgestelde prijs).
 5. Controle en Bevestiging: Controleer de details van je order voordat je deze bevestigt. Zorg ervoor dat je de juiste hoeveelheid en prijs hebt ingevoerd.
 6. Uitvoering van de Transactie: Als je order wordt geaccepteerd door een tegenpartij, wordt de transactie uitgevoerd en worden de aangekochte cryptocurrencies naar je OKX-account overgebracht.
 7. Controleren en Beheren: Je kunt je aangekochte cryptocurrencies beheren via je OKX-account. Je kunt ervoor kiezen om ze op het platform te laten staan of ze naar je persoonlijke wallet over te brengen voor extra beveiliging.

Onthoud dat OKX verschillende handelstypen en functies biedt, dus het is belangrijk om vertrouwd te raken met het platform voordat je begint met handelen. Zorg er ook voor dat je de transactiekosten en eventuele andere kosten begrijpt voordat je een transactie plaatst.

7. Contact opnemen met OKX:

Om contact op te nemen met OKX kun je de volgende stappen volgen:

 1. Officiële Website: Ga naar de officiële website van OKX: https://www.okex.com/.
 2. Ondersteuningspagina: Zoek op de website naar de “Support” (Ondersteuning) of “Contact Us” (Neem contact met ons op) sectie. Deze bevindt zich meestal in de voettekst of in het menu van de website.
 3. Kies een Contactmethode: OKX biedt doorgaans verschillende contactmethoden, zoals e-mail, live chat of een supportticket-systeem. Kies de methode die het beste bij je past.
 4. Vul het Formulier In: Als je een contactformulier moet invullen, zorg er dan voor dat je alle vereiste informatie nauwkeurig invult. Dit kan je naam, e-mailadres, onderwerp en bericht omvatten.
 5. Beschrijf Je Vraag: Schrijf een gedetailleerd bericht waarin je je vraag, probleem of verzoek uitlegt. Hoe duidelijker en specifieker je bent, hoe beter de ondersteuning je kan helpen.
 6. Verzenden: Nadat je het formulier hebt ingevuld, klik je op de knop om het bericht te verzenden. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat je een reactie ontvangt, afhankelijk van de drukte van de klantenservice.
 7. Live Chat: Als OKX een live chat-optie heeft, kun je direct chatten met een medewerker om je vragen te stellen en hulp te krijgen.
 8. E-mail: Als je ervoor kiest om contact op te nemen via e-mail, zorg er dan voor dat je het juiste e-mailadres gebruikt dat wordt verstrekt op de officiële OKX-ondersteuningspagina.

Houd er rekening mee dat de responstijd kan variëren, afhankelijk van de drukte van het ondersteuningsteam. Als je dringende zaken hebt, kan het handig zijn om te controleren of er mogelijk specifieke instructies zijn voor het indienen van dringende verzoeken.

8. Aantal coins op OKX:

Het aantal cryptocurrencies dat beschikbaar is op OKX kan variëren en is afhankelijk van de recente updates op het platform. OKX heeft echter meestal een uitgebreide lijst van cryptocurrencies die beschikbaar zijn om te verhandelen. Dit omvat doorgaans populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en nog veel meer.

Naast deze populaire cryptocurrencies biedt OKX vaak ook minder bekende cryptocurrencies en tokens aan voor handel. Het platform kan ook nieuwe tokens en projecten toevoegen naarmate ze in de markt verschijnen en aan populariteit winnen.

Voor een volledige en actuele lijst van cryptocurrencies die beschikbaar zijn op OKX, raad ik aan om de officiële OKX-website te bezoeken en de handelsparen en -opties te bekijken die ze momenteel aanbieden. Houd er rekening mee dat deze lijst in de loop van de tijd kan veranderen naarmate nieuwe cryptocurrencies worden toegevoegd of oudere worden verwijderd.

9. Geschiedenis van OKX:

OKX is een bekende cryptocurrency-beurs en handelsplatform dat deel uitmaakt van de OK Group, een wereldwijd blockchain-technologiebedrijf. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van OKX:

 • 2013: Het moederbedrijf OK Group werd opgericht door Star Xu. Oorspronkelijk was het bedrijf een online gamebedrijf genaamd “OKCoin.”
 • 2014: OKCoin werd omgevormd tot een cryptocurrency-uitwisselingsplatform en begon met het aanbieden van spot trading-diensten voor Bitcoin en Litecoin.
 • 2017: OKCoin breidde zijn diensten uit en introduceerde futures-contracten voor Bitcoin en Ethereum, waardoor handelaren konden speculeren op toekomstige prijsbewegingen.
 • 2017-2018: Door de opkomst van de cryptocurrency-markt en de groeiende populariteit van OKCoin breidde het platform zijn aanbod uit en begon het zich internationaal te richten onder de naam “OKEX.”
 • 2018: OKEX lanceerde een breder scala aan handelsmogelijkheden, waaronder margin trading, perpetual swaps en token-to-token trading.
 • 2020: OKEX werd een van de toonaangevende beurzen op het gebied van handel in derivaten en andere geavanceerde handelsdiensten. Het platform richtte zich op het aanbieden van innovatieve handelsinstrumenten.
 • 2020 (tijdelijke stopzetting van opnames): In oktober 2020 kondigde OKEX een tijdelijke stopzetting van opnames aan vanwege een lopend onderzoek naar één van de belangrijkste beheerders van privésleutels. Deze situatie werd later opgelost en de opnamefunctionaliteit werd hersteld.

Als je meer gedetailleerde of recente informatie wilt, raadpleeg dan de officiële bronnen en nieuws van OKX.

10. Voor- en nadelen van OKX:

Voordelen:

 1. Brede Keuze aan Cryptocurrencies: OKX biedt een uitgebreide lijst van cryptocurrencies en handelsparen, inclusief populaire en minder bekende tokens.
 2. Geavanceerde Handelsopties: OKX biedt geavanceerde handelsopties, waaronder futures trading, margin trading en meer, wat aantrekkelijk kan zijn voor ervaren handelaren.
 3. Liquiditeit: OKX heeft vaak hoge liquiditeit en handelsvolume, wat gunstig is voor snelle uitvoering van transacties.
 4. Beveiligingsmaatregelen: OKX implementeert beveiligingsmaatregelen zoals 2FA en koude opslag van fondsen om gebruikers en fondsen te beschermen.
 5. Onderwijs en Ondersteuning: OKX biedt educatieve bronnen en klantenservice om gebruikers te helpen begrijpen hoe ze het platform kunnen gebruiken en vragen kunnen stellen.

Nadelen:

 1. Complexiteit: Het brede scala aan handelsopties en functies kan het platform complex maken voor beginners die niet vertrouwd zijn met geavanceerde handelsstrategieën.
 2. Regulatoire Zorgen: Zoals veel cryptocurrency-beurzen kan OKX te maken krijgen met regelgevingskwesties en wettelijke veranderingen die van invloed kunnen zijn op de beschikbaarheid van hun diensten.
 3. Tijdelijke Onderbrekingen: In het verleden heeft OKX tijdelijke opschorting van opnames meegemaakt vanwege operationele kwesties en onderzoeken.
 4. Gebrek aan Nederlands: De beschikbaarheid van Nederlandse ondersteuning kan beperkt zijn, waardoor het moeilijk kan zijn om hulp te krijgen als je de taal niet goed begrijpt.
 5. Complexiteit van Geavanceerde Opties: Hoewel geavanceerde opties aantrekkelijk zijn voor ervaren handelaren, kunnen ze ook riskant zijn als ze niet goed begrepen worden.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen en je eigen handelservaring, doelen en kennisniveau in overweging te nemen voordat je beslist of OKX het juiste platform voor jou is.

11. Kosten bij OKX:

De kosten bij OKX kunnen variëren afhankelijk van het type handel dat je uitvoert, het handelspaar en andere factoren. Hier zijn enkele van de mogelijke kosten die je kunt tegenkomen bij het gebruik van OKX:

 1. Handelskosten (Maker & Taker Fees): OKX hanteert meestal een handelsvergoedingmodel waarbij handelaren betalen voor het plaatsen van orders op de markt. De vergoedingen kunnen variëren afhankelijk van of je een maker (iemand die liquiditeit toevoegt aan de markt) of een taker (iemand die liquiditeit van de markt haalt) bent. Makers betalen doorgaans lagere vergoedingen dan takers.
 2. Futures Trading Fees: Als je betrokken bent bij futures trading, kunnen er aparte vergoedingen zijn voor het verhandelen van futures-contracten.
 3. Stortingskosten: Voor het storten van digitale activa of fiat-valuta’s op je OKX-account kunnen er mogelijk kosten in rekening worden gebracht, afhankelijk van de gekozen stortingsmethode.
 4. Opnamekosten: Het opnemen van cryptocurrencies of fiat-valuta’s van je OKX-account kan ook opnamekosten met zich meebrengen.
 5. Andere Kosten: Afhankelijk van de specifieke diensten die je gebruikt, zoals het lenen van kapitaal voor margin trading, kunnen er aanvullende kosten van toepassing zijn.

Het is belangrijk om de meest recente informatie over kosten en vergoedingen op de officiële OKX-website te raadplegen. Hier vind je gedetailleerde informatie over de huidige kostenstructuur van het platform. Houd er rekening mee dat handelen op beurzen kosten met zich meebrengt, dus het is een goed idee om deze kosten in je handelsstrategieën op te nemen.

12. Overige weetjes van OKX:

Hier zijn enkele interessante en nuttige weetjes over OKX:

 1. OKB Token: OKX heeft zijn eigen native utility-token genaamd OKB. Dit token kan worden gebruikt om handelskosten te betalen met kortingen, toegang te krijgen tot exclusieve diensten en functies, en meer.
 2. OKX Academy: OKX biedt een educatief platform genaamd “OKX Academy” waar gebruikers educatieve inhoud kunnen vinden over cryptocurrency-handel, investeringen en blockchain-technologie.
 3. OKX Pro: OKX biedt een geavanceerder handelsplatform genaamd “OKX Pro” dat speciaal is ontworpen voor ervaren handelaren die behoefte hebben aan geavanceerde grafieken, technische analyse en andere professionele handelstools.
 4. OKX Pay: OKX heeft ook “OKX Pay” geïntroduceerd, een oplossing voor betalingen die cryptocurrency-betalingen en -transacties tussen gebruikers en handelaars vergemakkelijkt.
 5. Fiat-valuta Handel: Naast het verhandelen van cryptocurrencies, ondersteunt OKX ook handel in fiat-valuta’s, zoals Amerikaanse dollars (USD), euro’s (EUR) en meer.
 6. Internationaal Bereik: OKX bedient gebruikers over de hele wereld en biedt ondersteuning in meerdere talen, waaronder Engels, Chinees, Koreaans en meer.
 7. Beursnoteringen: OKX biedt vaak ondersteuning voor nieuwe projecten en tokens door ze op hun beurs te noteren. Dit kan bijdragen aan de groei van verschillende crypto-ecosystemen.
 8. Partnerschappen: OKX heeft partnerschappen met verschillende blockchain-projecten en bedrijven om de adoptie van cryptocurrencies te bevorderen en de blockchain-ruimte te ondersteunen.

Zoals altijd is het belangrijk om de officiële OKX-website te raadplegen voor de meest actuele en nauwkeurige informatie over hun diensten, functies en recente ontwikkelingen.

VOORBEREIDINGEN/TIPS KOPEN WAAR EN WELKE WALLET GEBRUIKEN TRADE OP EXCHANGE VERKOPEN WAT IS…