10.000 bitcoins van Mt. Gox-hack plotseling in beweging

Dacht je dat de val van FTX al een enorm probleem was? Dan heb je nog niet gehoord van de problemen bij Mt. Gox in 2014. Dit platform ging failliet door een gigantische hack, en nog steeds is deze nog niet helemaal opgelost. Ondertussen worden de zeven jaar oude gestolen bitcoins (BTC) verplaatst.

Gehackte bitcoins van Mt. Gox verplaatst

Dat blijkt uit on-chain data, gespot door CryptoQuant. Op Twitter schrijft CryptoQuant-CEO Ki Young Ju dat een zeven jaar oud wallet-adres dat betrokken was bij de Mt. Gox-hack 10.000 BTC heeft verstuurd naar een ander adres. Hij is er zeker van dat het afkomstig is van de criminelen, want 65 BTC is verstuurd naar de cryptobeurs HitBTC.

Dat geeft aan dat het niet een overheid of Mt. Gox zelf is die de tokens verkoopt vanwege juridische redenen. Mt. Gox heeft na het faillissement een team ingehuurd dat getroffen klanten terug gaat betalen, maar dit duurt al erg lang. Volgens de planning krijgen investeerders en klanten begin 2023 een deel van hun geld terug. Toch hebben de hackers blijkbaar nog steeds een deel van de gestolen bitcoins in handen.

Hij vroeg ook aan HitBTC of ze het adres kunnen blokkeren. Als de eigenaar of eigenaren zich niet identificeert of identificeren, dan zal het immers gaan om criminelen. In theorie dus een mooie kans om ze op heterdaad te betrappen en te berechten, maar sommige volgers van de CryptoQuant-topman zijn bang dat HitBTC niet gaat reageren.

Oude bitcoins naar exchange niet positief

Positief is het niet dat de bitcoins plotseling naar het handelsplatform worden verstuurd. Ki Young Ju benadrukte in augustus dat er verschillende redenen zijn voor deze vroege investeerders om hun coins te versturen, maar meestal is het niet positief. Het zijn ofwel ‘visionairs’ die hun tokens kochten vanuit een filosofie, miners of criminelen.

De tokens zijn gemined in een ‘wetteloos tijdperk’, en ze maken vaak geen gebruik van gereguleerde custodians omdat ze hun privacy willen behouden. Als ze verkopen, dan doen ze dat volgens de topman vaak in tienduizenden kleinere transacties, waar soms geen identificatie voor verplicht is. Dat zijn aanwijzingen dat je misschien met een crimineel uit het vroege tijdperk te maken hebt.

The post Analyse: 10.000 bitcoins van Mt. Gox-hack plotseling in beweging
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht