11% van Amerikanen zit nu in crypto als bitcoin en ethereum, helft begon pas dit jaar: onderzoek

De adoptie van cryptocurrency blijft in rap tempo toenemen. In elk geval in de Verenigde Staten. Volgens een recent onderzoek van CNBC, in samenwerking met Momentive.AI (bekend van SurveyMonkey), meldt dat maar liefst 11% van Amerikanen in crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) investeert.

Momentive hield een enquête tussen 4 en 9 augustus onder 5.530 Amerikanen waarvan 45% investeerders waren. De resultaten werden op SurveyMonkey gepubliceerd. Van alle respondenten heeft inmiddels 11% in crypto geïnvesteerd.

Onder beleggers die in 2019 of eerder begonnen met investeren, zit 12% in crypto. Van de beleggers die pas in 2020 of later begonnen, zit 26% in crypto. De helft van alle crypto investeerders begon pas dit jaar met investeren.

60% van de crypto investeerders meldt dat zij ingestapt zijn vanwege de potentie op lange termijn groei. 44% zit in crypto voor de potentie op een snelle groei op de korte termijn. 33% zegt dat zij met crypto handelen vanwege de toegankelijkheid en het gemak van zelf kunnen handelen.

Toch is lang niet iedereen even enthousiast over crypto. Van alle respondenten zegt 44% dat zij geen idee hebben waar de prijs van bitcoin eind 2021 zal uitkomen. Maar 21% zegt dat bitcoin hoger dan de huidige prijs zal uitkomen, 14% denkt dat prijs hetzelfde zal zijn en 14% verwacht dat de prijs lager zal uitkomen. Ook ziet 45% van de respondenten crypto als een hoge risico investering. Nieuwe investeerders zijn optimistischer. 36% van deze groep gelooft dat de prijs van bitcoin hoger uit zal komen.

Ook meldt het onderzoek dat er nog altijd een groot verschil is in geslacht. 16% van mannen investeert in crypto ten opzichte van 7% van vrouwen. Dat verschil is hetzelfde over alle etnische groepen. Jongere Amerikanen zijn meer geneigd om in crypto te investeren. Voor de groep tussen 18 en 34 is dat 15%, voor de groep tussen 35 en 64 is dat 11% en voor 65+’ers is dat nog maar 4%.

Ten slotte meldt het onderzoek dat technologie en vooral sociale-mediaplatforms een grote invloed hebben op het investeringsgedrag, vooral onder jongeren. Voor 12% van de respondenten was socialmedia de eerste plek waar ze over beleggen leerden. Voor de groep tussen 34 en 64 was dat nog maar 3% en voor 65+’ers 1%.

Overigens meldt 23% van de respondenten dat zij de coronapandemie als grootste risico zien op hun persoonlijke financiën voor het komende jaar. Investeerders zien juist inflatie als de grootste impact (20%).

The post Analyse: 11% van Amerikanen zit nu in crypto als bitcoin en ethereum, helft begon pas dit jaar: onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht