In de eerste helft van 2024 zijn er substantiële financiële verliezen geleden door cyberaanvallen binnen de Web3-sector. Het rapport van CertiK, getiteld ‘Hack3d: The Web3 Security Report for Q2 and H1 2024’, meldt dat er $1,19 miljard dollar is verloren gegaan door 408 beveiligingsincidenten op de blockchain.

Opmerkelijk is dat in het tweede kwartaal alleen al $688 miljoen verloren ging, een stijging van 37% vergeleken met het eerste kwartaal. Phishingaanvallen waren verantwoordelijk voor het grootste deel van deze verliezen met $433 miljoen, gevolgd door compromissen van privésleutels met $170 miljoen. Ethereum (ETH) was het hardst getroffen, met 83 incidenten die $170 miljoen aan verliezen veroorzaakten.

Herstel en reactie op incidenten

Ondanks de omvangrijke verliezen in het tweede kwartaal, is er $99 miljoen hersteld, wat de totale verliezen voor dat kwartaal op $589 miljoen brengt.

Volgens Ronghui Gu, medeoprichter van CertiK, onderstreept de toenemende waarde van de verliezen door hacks en oplichting het belang van aanhoudende waakzaamheid en innovatie op het gebied van onchain-beveiliging.

q2 crypto hacks verliezen 2024
Bron: CertiK.

Belang van verbeterde beveiligingsmaatregelen

Gu benadrukte ook de noodzaak van multifactorauthenticatie, zoals tweefactorauthenticatie (2FA) en beveiligingssleutels. Hij adviseerde dat “alle portemonnees met aanzienlijke fondsen moeten worden beheerd via een hardware wallet of een vergelijkbaar veilige en goed ontworpen sleutelbeheeroplossing.”

Dit is vooral van belang gezien de aanzienlijke verliezen die zijn geleden door phishingaanvallen en het compromitteren van privésleutels.

Regelgevende vooruitgang en marktvolwassenheid

Tegelijkertijd biedt de recente goedkeuring van de FIT21-wet in de Verenigde Staten en de goedkeuring van spot ETF’s voor Bitcoin (BTC) en Ethereum hoop op een verbeterd regelgevend kader. Deze wetten zijn bedoeld om consumentenbescherming te verbeteren en innovatie in de cryptosector te ondersteunen, wat zou kunnen leiden tot een veiligere en beter gereguleerde omgeving voor blootstelling aan digitale activa.

Gu verwacht dat de FIT21-wet meer institutionele beleggers zal aantrekken en zal zorgen voor strengere nalevingsinspanningen en -eisen binnen de industrie.

The post 2024 markeert somber halfjaar met $1,19 miljard aan gestolen crypto appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!