27% van Amerikanen is voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel in de VS te maken

27% van de Amerikaanse bevolking is een voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel te maken. Dat blijkt uit een recente peiling van analysebedrijf YouGov, gepubliceerd op 9 september.

Maar liefst 4.912 Amerikaanse burgers boven de 18 werden ondervraagd in het onderzoek. Uit de resultaten blijkt dat dat 11% een sterke voorstander is om van bitcoin een wettelijk betaalmiddel te maken en 16% het enigszins steunt, samen dus 27%.

Daarentegen is 28% er sterk op tegen en is 11% er enigszins op tegen, samen 39%. 34% lijkt onverschillig te zijn en geeft aan geen idee te hebben. Opvallend is dat Democraten gemiddeld er meer voor zijn dan Republikeinen. Voor Democraten is dat 29% en voor Republikeinen 26%. Een grote groep Republikeinen is er sterk op tegen (39%).

Leeftijd heeft een grote invloed of men een voor- of tegenstander is. De groep tussen 18 en 34 is er het meest voor (44%) terwijl dat voor 55plussers maar 11% is. Deze laatste groep is er ook het sterkst op tegen, maar liefst 55%.

Daarnaast lijkt inkomen een sterke invloed te hebben op de kwestie. 21% van mensen met een inkomen van $80.000 of meer stemde voor, terwijl dat maar 11% is voor mensen die minder dan $40.000 verdienen. Zij zijn er ook het sterkst op tegen (49%).

Ten slotte kwam er ook een klein verschil qua geslacht naar voren. Mannen zijn er gemiddeld meer voor, maar ook gemiddeld meer tegen. Het grootste deel van de vrouwen (41%) was er onverschillig over.

Cryptocurrency kopen doen Amerikanen over het algemeen steeds meer. Uit een eerder onderzoek bleek dat 11% van de Amerikanen nu cryptocurrency bezit.

Het eerdergenoemde onderzoek werd uitgevoerd nadat El Salvador op 7 september het eerste land ter wereld werd dat bitcoin nu erkent als een officiële nationale valuta en wettelijk betaalmiddel. Echter bleek uit een recent onderzoek dat 70% van Salvadoranen ertegen is.

The post Analyse: 27% van Amerikanen is voorstander om van bitcoin (BTC) een wettelijk betaalmiddel in de VS te maken
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht