Uit een nieuw onderzoek blijkt dat 37% van de respondenten verwacht dat overheden bitcoin (BTC) en/of andere cryptocurrency in de komende drie jaar zullen omarmen als legal tender, oftewel als wettelijk betaalmiddel.
Dat meldt een onderzoeksrapport over digitale betalingen van The Economist in samenwerking met crypto exchange Crypto.com. Ook andere interessante resultaten kwam in het jaarlijkse rapport naar voren.
We are excited to release our 3rd annual report with @TheEconomist Impact, exploring attitudes towards digital currencies among retail consumers and institutions.
Despite the difficult market conditions we are experiencing now, the long-term outlook remains strong! Learn morepic.twitter.com/n93dkBzTL9— Eric Anziani (@ericnode) June 2, 2022
In het onderzoek werden twee verschillende groepen ondervraagd. De eerste groep bestaat uit 3.000 respondenten waarvan de helft afkomstig is uit ontwikkelde landen en de andere helft uit ontwikkelingslanden. Daarnaast werden 150 institutionele investeerders ondervraagd. Voor beide groepen was dit tussen januari en februari van dit jaar.
37% verwacht bitcoin, crypto en/of CBDC binnen 3 jaar
Uit de resultaten blijkt dat 36,6% van de respondenten verwacht dat hun centrale bank of overheid in de komende drie jaar crypto als bitcoin als wettig geld zal erkennen. 17,9% gaf aan dat zij dit niet verwachten, 43,5% bleef neutraal.
Vergelijkbare resultaten kwamen naar voren omtrent zogeheten central bank digital currencies (CBDC). Ook hiervan verwacht 37% dat hun land in de komende drie jaar een CBDC zal lanceren. 18,6% gaf aan dat zij dit niet verwachten, 34,4% was neutraal.
Het onderzoeksrapport meldt dat inmiddels meer dan 60 centrale banken werken aan een CBDC en dat China en Zweden al live tests draaien. 65% van executives of leidinggevenden denkt inmiddels dat een CBDC fysiek geld zal vervangen in hun land, een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar.
Ook NFT en DeFi in de smaak
Ook non-fungible tokens (NFT) en decentralized finance (DeFi) zijn volgens het onderzoek populair. 60,1% van respondenten verwacht dat zij binnen drie jaar een NFT zullen kopen. 7,5% verwacht van niet en 28,3% bleef neutraal.
DeFi valt iets minder in smaak, maar alsnog gaf 34,2% aan dat zij van plan zijn om gebruik te maken van DeFi applicaties binnen de komende drie jaar. 17,2% verwacht dit niet en 44,2% bleef neutraal.
Daarnaast meldt het rapport dat het vertrouwen in fysieke betaalkaarten en credit cards in rap tempo afneemt. Vorig jaar gaf nog 31% aan dat zij van plan zijn deze betaalmethoden altijd te blijven gebruiken, dit jaar was dat nog maar 8%. Cash, of contant geld, blijft nog wel zeer populair. Daar heeft 85% nog vertrouwen in. Toch verwacht 47% dat hun land binnen drie tot vijf jaar cashless zal zijn. Dat verschil is wellicht te verklaren door cultuurverschillen, meldt het rapport.
The post Analyse: 37% verwacht dat landen bitcoin of crypto wettig geld maken in 3 jaar
appeared first on Crypto-Insiders.