Het aantal volwassenen in de Verenigde Staten dat crypto-eigendom of -gebruik rapporteert, is volgens de laatste jaarlijkse huishouden-enquête van de Fed aanzienlijk gedaald. De enquête, bekend als de Survey of Household Economics and Decisionmaking (SHED), geeft aan dat ongeveer 18 miljoen Amerikaanse volwassenen in 2023 cryptocurrencies gebruikten, wat een daling is ten opzichte van voorgaande jaren.

In de 12 maanden voorafgaand aan oktober 2023, meldde de enquête dat 7% van de ondervraagde Amerikaanse volwassenen cryptocurrencies gebruikte, een daling van 10% in 2022 en 12% in 2021.

Van degenen die aangaven crypto te gebruiken, meldde slechts 1% dat ze het gebruikten voor financiële transacties of geld overmaken, wat een daling van 50% is ten opzichte van het vorige jaar. Aan de andere kant meldde 7% van de respondenten dat ze cryptocurrencies kochten of aanhielden als investering.

Deze bevindingen van de enquête van de Federal Reserve verschillen aanzienlijk van de bewering van Coinbase dat 52 miljoen Amerikanen cryptocurrencies bezitten. Coinbase, een prominente cryptocurrency exchange, gaf geen reactie op hoe het tot dit cijfer is gekomen. De enquête belichtte ook de redenen achter het gebruik van crypto voor financiële transacties.

Bijna 30% van de respondenten die crypto voor dergelijke doeleinden gebruikten, gaf aan dat dit kwam omdat de ontvanger de voorkeur gaf aan cryptocurrencies. Opvallend is dat een gebrek aan vertrouwen in banken het minst genoemde reden was. De enquête toonde ook aan dat individuen met een jaarlijks inkomen van $100,000 of meer waarschijnlijker cryptocurrencies hadden gebruikt om welke reden dan ook.

Wat betreft demografie vormden millennials (leeftijd 30 tot 44) de grootste groep crypto-gebruikers, gevolgd door volwassenen van Generatie Z (leeftijd 18 tot 29). Daarnaast waren mannen drie keer meer geneigd om cryptocurrencies te gebruiken vergeleken met vrouwen.

De enquête benadrukte dat zwarte en Latijns-Amerikaanse volwassenen vaker crypto gebruikten voor financiële transacties, terwijl Aziatische volwassenen de grootste demografische groep waren die crypto als investering gebruikten. Daarentegen waren witte volwassenen het minst waarschijnlijk om cryptocurrencies voor welke reden dan ook te gebruiken. De enquête werd in oktober 2023 uitgevoerd en omvatte 11,488 Amerikaanse volwassenen van 18 jaar en ouder.

Naast de groeiende adoptie onder retail-gebruikers, worden cryptocurrencies ook gebruikt om politieke invloed uit te oefenen. Een goed gefinancierde politieke actiegroep (PAC) gesteund door prominente figuren uit de cryptocurrency-industrie richt zich op belangrijke Senaatsraces, met het doel de machtsbalans in het Congres te verschuiven.

De PAC, genaamd Fairshake, heeft onlangs meer dan $10 miljoen uitgegeven om succesvol een Democratische kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in Californië tegen te houden. Ongeveer 73% van de Amerikaanse kiezers dat presidentskandidaten een geïnformeerd perspectief moeten hebben op innovatieve technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI) en cryptocurrency.

Evenzo beweerde een recent rapport van Coinbase dat Californië kiezers die cryptocurrencies bezitten, naar verwachting een significante impact zullen hebben op de verkiezingen van 2024.

Het bericht 7% van volwassen Amerikanen gebruikt crypto volgens Fed-survey verscheen eerst op CryptoBenelux.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!