98% van Hedgefondsen gaat binnen 5 jaar in Crypto als Bitcoin of Ethereum investeren: zeer bullish onderzoek

Maar liefst 98% van chief financial officers (CFO), oftewel financieel directeurs, van hedgefondsen verwacht dat hun fondsen binnen de komende vijf jaar in cryptocurrencies zullen investeren. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Intertrust Global:

Intertrust is een internationaal beursgenoteerd trustbedrijf gevestigd in Amsterdam. Het is het grootste trustkantoor van Nederland. Intertrust hield in april van dit jaar een onderzoek onder 100 CFO’s van grote hedgefondsen.

98% van de ondervraagde CFO’s verwacht dat hedgefondsen binnen vijf jaar gemiddeld 7,2% van hun beheer in crypto als bitcoin (BTC) en/of ethereum (ETH) hebben zitten. 1 in 6 verwacht dat minstens 10% van hun beheer in crypto zal zitten en in Noord-Amerika ligt het gemiddelde op zelfs 10,6%.

Volgens het onderzoek zou deze 7,2% overeenkomen met maar liefst $312 miljard. Dat zou een aardige boost voor crypto kunnen zijn als dit volledige bedrag in deze sector wordt geïnvesteerd. Momenteel ligt de marktkapitalisatie van bitcoin op $750 miljard en die van alle crypto op zo’n $1,7 biljoen. Daarbij moet wel gezegd worden dat dit onderzoek in april werd uitgevoerd, toen de prijzen op hun hoogste niveau ooit lagen. Wellicht dat de recente crash dit vertrouwen iets heeft gedempt.

“Het komt na een geweldige prestatie van cryptocurrencies zoals bitcoin en ethereum in het afgelopen jaar, en een groeiende interesse van institutionele en particuliere beleggers in digitale activa. Hedgefondsen zullen zich moeten voorbereiden op deze verandering in hun allocatie. Ze zullen moeten nadenken over waar de activa worden bewaard, hoe ze hun operationele controles rond crypto-investeringen versterken en hoe ze de activa verifiëren.”

Verder blijkt uit het onderzoek dat de meeste CFO’s verwachten dat blockchain-technologie meer mainstream wordt in de volgende 5 jaar en 31% ziet crypto als de “grootste potentiële gamechanger” voor hedgefondsen.

The post Analyse: 98% van Hedgefondsen gaat binnen 5 jaar in Crypto als Bitcoin of Ethereum investeren: zeer bullish onderzoek
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!

Deel dit bericht