De uitkomst van de rechtszaak van Ripple, het bedrijf achter de XRP-token, tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de mogelijke gevolgen voor de toekomst van XRP blijven onzeker. De zaak is niet alleen van groot belang voor XRP-investeerders, maar de gehele crypto wereld wacht inmiddels in spanning af op het eindoordeel van de rechter.

Tv-icoon en groot bitcoin (BTC) voorstander Max Keiser heeft in de afgelopen dagen duidelijk gemaakt dat hij een duidelijke overwinning van de Amerikaanse toezichthouder verwacht. Bovendien is hij zeker van zijn zaak dat XRP rijp is voor de dood.

”Ripple Ponzi scheme”

Keiser heeft de afgelopen week hard uitgehaald naar Ripple op zijn Twitter-account. In zijn laatste tweet van 23 juni suggereerde de bitcoin bull dat de SEC er uiteindelijk in zal slagen om XRP neer te halen. Hij bekritiseerde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, door te refereren naar het crypto project als een Ponzi scheme.

Hij benadrukt dat hij gelooft dat het slechts een kwestie van tijd is voordat XRP onderuit wordt gehaald. Zoals  bitcoiners in hart en nieren ziet hij weinig waarde in de rest van de cryptomarkt en hij voorspelt dan ook dat iedere ‘’shitcoin’’ de SEC storm niet zal overleven. Bitcoin is volgens hem de enige die overeind zal blijven.

De tweet van Keiser was een reactie op de pro-XRP advocaat John Deaton. Deaton uitte op 22 juni zijn kritiek tegenover Bitcoin-maximalisten voor het vieren van wat hij noemde de buitensporige regelgevingspraktijken van de SEC in de crypto wereld.

Om op de hoogte te zijn van het oorlogspad van de SEC tegen het crypto land kun je nu het eerste en tweede deel lezen van een nieuwe reeks artikelen die hier volledig aan toegewijd is.

Ripple rechtszaak

Op 21 juni stuurde de Amerikaanse televisiemaker ook al een tweet de wereld in waarin hij zijn 527 duizend volgers duidelijk maakte dat de SEC gegarandeerd zal zegevieren in de zaak tegen Ripple.

In zijn tweet zei hij het volgende:

‘’Zoals ik jullie blijf vertellen, veegde de SEC de onafhankelijke cryptobeurzen en spelers weg om plaats te maken voor BlackRock, WisdomTree, Fidelity etc. om de bitcoin wereld te betreden. XRP gaat hun zaak niet winnen. Dit ging nooit over de wet. XRP is gemarkeerd voor de dood en Gary’s taak is om het uit te schakelen.’’

Uiteraard is het belangrijk om de inzichten van Keiser met een korreltje zout te nemen aangezien hij niet geheel objectief richting Ripple en de rechtszaak kijkt. Naar zijn idee is Bitcoin het enige wat telt en het liefst ziet hij ieder ander project zo snel mogelijk falen.

The post Analyse: Bitcoin expert verwacht complete teloorgang Ripple
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!