Bitcoin (BTC) dook gisteren onder het belangrijke level van 30.000 dollar nadat er even paniek ontstond toen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de waslijst aan Exchange Traded Fund (ETF) aanvragen van vermogensgiganten had teruggestuurd. De markt nam meteen het meest negatieve scenario aan dat ze allemaal tot de prullenbak werden verwezen, maar niets bleek minder waar. De maand juni werd alsnog boven de psychologische grens afgesloten en alle ogen zijn nu gericht op hogere koersen.

Bitcoin accumulatie

De reden dat de Amerikaanse toezichthouder de aanvragen terugstuurde had te maken met het feit dat er geen specifieke cryptobeurs werd genoemd in de zogenoemde ‘surveillance-sharing agreement’ dat bedoelt is om fraude en marktmanipulatie te ontmoedigen. Inmiddels heeft de Chicago Board Options Exchange (CBOE) Coinbase genoemd als partner.

Als gevolg van de institutionele steun wist bitcoin de afgelopen maand te stijgen vanaf een low van vlak onder de 25.000 dollar tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt van boven de 31.000 dollar. Het sentiment is een stuk beter vergeleken met een paar weken geleden en ook on-chain data suggereren dat de BTC koers wellicht zijn opmars kan continueren.

Crypto-analysebedrijf Santiment liet in een tweet namelijk weten dat de grote jongens uit de bitcoin community flink aan het kopen geslagen zijn de afgelopen tijd. De bitcoin whales en zogenoemde sharks, ofwel de wallets tussen de 10 en 10.000 BTC, hebben de afgelopen zeven weken flink hun best gedaan en maar liefst 154.500 BTC bij elkaar verzameld.

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, wist iets meer dan twee weken geleden de schijnwerpers op zich te laten richten met een poging om een bitcoin ETF te lanceren. Het was het begin van een enorme vloedgolf aan financiële reuzen die de bitcoin wereld inmiddels zijn betreden. De accumulatie van de whales en de sharks is in de afgelopen twee weken dan ook in een ware stroomversnelling gekomen.

Adressen tussen de 10 en 10.000 BTC bezitten nu een totaal van 13 miljoen BTC, wat gelijk staat aan maar liefst 67 procent van het aanbod dat momenteel in omloop is.

Hoogste maandelijkse BTC koers in 13 maanden

De wereldberoemde bitcoin analist liet in een tweet weten dat bitcoin de afgelopen maand wist af te sluiten op een koers van 30.469 dollar. Het was om precies te zijn de hoogste maandelijkse koers in maar liefst 13 maanden tijd.

Bitcoin lijkt zijn momentum te hebben opgepakt en flink te hebben geprofiteerd van al het positieve Bitcoin nieuws van de afgelopen tijd.

The post Analyse: Grote bitcoin spelers blijven bullish na hoogste sluiting in 13 maanden
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!