Als het aan marktanalyse bedrijf Santiment ligt moeten crypto investeerders hun ogen gaan richten op Cardano (ADA) en XRP. Zowel ADA als XRP lijken op het moment onder de radar te vliegen door de lopende effecten rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Sterke groei sociale dominantie Bitcoin

Bitcoin (BTC) steeg de afgelopen dagen aanzienlijk tot een uiteindelijk prijs van boven de $31.000. Met die stijging neemt het project het voortouw in de markt. Volgens data van Santimant blijkt de sociale dominante, een waarde voor aandeel van term in de discussies op social media, van BTC verruit het hoogst. Dat is niet gek aangezien het project nog altijd op nummer 1 staat op basis van marktkapitalisatie. Echter, beginnen altcoins zoals ADA en XRP interessante trends te laten zien. Het sociale volume van deze projecten is erg laag ten opzichte van Bitcoin. Het kan een teken zijn van een goed moment om tokens bij te kopen. Ook Ethereum (ETH) krijgt relatief weinig aandacht. 

Met de stijging van de bitcoin koers reageerden sommige altcoins met een aanzienlijke stijging. Waar BTC de afgelopen week een prijsstijging van ongeveer 1% zag, groeiden andere altcoins een stuk harder. Met name Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH) vallen op. Alledrie stegen ze met respectievelijk 16%, 21% en 20% op het moment van schrijven. Echter, zagen ADA en XRP slechts milde prijsbewegingen van 0,4% en 3%. 

Grote Amerikaanse platforms verwijderen altcoins

Regulerende onzekerheden vanuit de SEC hebben geleid tot het verwijderen van altcoins op grote Amerikaanse platforms. Robinhood verwijderde al cardano, solana en polygon (MATIC), gevolgd door eToro die algorand (ALGO), decentraland (MANA), polygon en dash (DASH) niet langer ondersteunt. Nu kondigt Revolut aan dat cardano, solana en polygon ook niet meer beschikbaar zullen zijn voor Amerikaanse gebruikers. Het nieuws is het gevolg van veranderende wet- en regelgeving in de VS en het beëindigen van de ondersteuning door Bakkt, de Amerikaanse aanbieder van cryptodiensten van Revolut.

The post Analyse: Marktanalyse wijst op ADA en XRP als aantrekkelijke altcoins
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!