Bitcoin (BTC) werd gisterenochtend op $30.600 afgewezen, maar vond vervolgens snel steun rond $30.400. Gisterenavond stoeide bitcoin wederom met de $30.600 en de koers lijkt er vanochtend toch doorheen te breken. Volatiliteit ligt echter vandaag op de loer.

Op het moment van schrijven stijgt bitcoin naar $30.835 op Binance en €27.970 op Bitvavo. Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,7% in de plus. De totale marktkapitalisatie komt uit op $599 miljard en de dominantie op 50%. De Fear & Greed Index komt uit op 64 (Greed).

CPI vandaag: wat gaat Amerikaanse inflatie doen?

Vandaag is het weer zover: om 14.30 Nederlandse tijd wordt de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. De markt verwacht dat de inflatiecijfers op 3,1% uitkomen, een behoorlijke verlaging ten opzichte van de 4% van vorige maand. Men verwacht dat de Core CPI, of kerninflatie, naar 5% daalt, een verlaging van slechts 0,3%.

De Federal Reserve heeft de inflatie in de VS de afgelopen maanden al fors teruggebracht, namelijk van 9% naar 4% door de rente extreem te verhogen. Meerdere economen waarschuwen echter dat het terugbrengen van 9% naar 4% het “makkelijke deel” was en het terugbrengen naar de gewenste 2% het “moeilijke deel” zal zijn.

Pas op volatiliteit: hoe reageert bitcoin op CPI?

Bitcoin ziet de afgelopen tijd weer opvallend weinig volatiliteit. Zoals analysebureau Glassnode meldt, beweegt de BTC beweegt zich in een zeer krap gebied. Dat dat echter leiden tot een explosieve beweging en de CPI van vandaag kan mogelijk de katalysator zijn.

Die volatiliteit hangt er mogelijk van af in hoe sterk de inflatiecijfers afwijken van de verwachtingen. JPMorgan verwacht een positieve reactie van de S&P 500 op de afnemende inflatiecijfers, maar de grote investeringsbank heeft dit jaar al vaker de plank misgeslagen. Ook neemt de correlatie tussen bitcoin en de S&P 500 weer langzamerhand af.

Analist Decentrader meldt dat bitcoin tijdens de vorige vier CPI publicaties zich vergelijkbaar gedroeg. Elke keer nam de volatiliteit eerst flink toe om beide kanten te liquideren en vervolgens viel de koers toch weer terug naar dezelfde prijs als voorheen.

 

BTC Bullish uitbraak boiven 100-WMA?

Het blijft daarom onzeker wie de overhand zal nemen vandaag: de bulls of de bears. Analist Keith Alan ziet goede argumenten aan beide zijden en gelooft pas in een bullish uitbraak als de koers boven de 100-weken moving average uitkomt. Die ligt momenteel rond de $32.370.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

The post Analyse: Waarom de Bitcoin koers heel volatiel kan worden vandaag
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!