Hive Digital is een prominente crypto miner. Het bedrijf heeft bekendgemaakt de focus te gaan verleggen naar artificial intelligence (AI), ook wel kunstmatige intelligentie. Het bedrijf heeft zich zelfs ontdaan van de naam ‘Blockchain’. Desondanks zal het bedrijf blijven focussen op het minen van bitcoin (BTC). Dit maakt de het bedrijf bekend via een statement.

Strategische keuze voor AI

De CEO van Hive Digital, Ayden Kilic, geeft aan dat het een strategische keuze is. AI is duidelijk dé hype van het moment in de tech wereld. Uit recent onderzoek blijkt dat zelfs crypto momenteel niet zo populair is als AI. De keuze van Hive om de focus te verleggen naar AI is daarom begrijpelijk.

“De verandering van onze naam en onze strategische rotatie zijn indicaties van onze progressieve traject als bedrijf. Krachtige computatie, grotendeels gedreven door GPU kracht, groeit verschrikkelijk hard momenteel.”

Het bedrijf gebruikt vooral grafische kaarten (GPU’s) van Nvidia voor mining waardoor de overstap naar AI gemakkelijk gemaakt wordt. Het bedrijf zal een groot deel van zijn GPU kracht, dat voorheen gebruikt werd voor mining, gaan gebruiken voor het ondersteunen van AI-toepassingen. Het ontwikkelen en trainen van AI-modellen zoals bijvoorbeeld ChatGPT kost namelijk zeer veel rekenkracht. 

“Zodra bedrijven zich gaan aanpassen aan de nieuwe AI-wereld, zullen ze bedrijven zoals Hive opzoeken om hun AI-toepassingen te ontwikkelen. Zo kunnen ze een concurrentievoordeel krijgen in dit nieuwe tijdperk van digitale informatie.”

Crypto miners hebben het zwaar

Hive Digital gaf vorig jaar aan dat het steeds lastiger is om winstgevend te zijn met het minen van crypto. Tot september vorig jaar was het minen van ethereum (ETH) naast het minen van bitcoin namelijk een lucratieve bezigheid. Sinds de Merge update in september is Ethereum echter een proof-of-stake netwerk en is minen van ETH onmogelijk.

Met de aanstaande Bitcoin halving, die rond april 2024 zal plaatsvinden, staan bitcoin miners onder nog meer druk. Na de halving zullen de beloningen voor het valideren van BTC transacties namelijk halveren. Volgens onderzoek zal op basis van huidige data de helft van de bitcoin miners de halving niet overleven.

The post Analyse: Bitcoin mining en AI: Grote crypto miner slaat nieuw koers in
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!