Nog niet zo lang geleden waren bedrijven die bijvoorbeeld vervuilend waren helemaal niet zo onpopulair, maar tegenwoordig komt daar steeds meer verandering in. Om goed te kunnen meten hoe hard bedrijven hun best doen voor de wereld is de ESG uitgevonden, wat staat voor Environmental, Social en Governance. Van alle blockchains staat Ethereum (ETH) bovenaan de lijst.

Ethereum beste ESG token

Blockchain-analysebedrijf CCData heeft samen met het Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) een index gemaakt die meet hoe hoog bedrijven scoren wat ESG betreft. Hiervoor heeft het 40 van de grootste cryptocurrencies onderzocht op onder meer hun verbruik, decentralisatie en veiligheid.

Ethereum staat hierin op plaats 1, met een totale score van 79 en een AA-classificering. Solana (SOL) staat op de tweede plaats met 69 punten en een A-certificaat. Het governance-aspect is hier de grootste boosdoener in, die is met 16 punten namelijk 9 punten lager dan Ethereum. Cardano (ADA) is niet ver van Solana verwijderd, met in totaal 68 punten. De sociale aspecten van cardano vereisen volgens CCData nog wat werk, alhoewel het niet duidelijk is wat voor argumenten het onderzoeksbureau hier precies voor heeft.

Binance coin (BNB) staat op de vierde plek. Deze scoort met 25 punten lager dan de hoger scorende concurrenten, maar het komt door aardig in de buurt omdat BNB’s governance- en sociale factoren beter zouden zijn.

Bitcoin, LEO en USDT minder populair

De token met de laagste score is ’UNUS SED LEO’, waarmee CCData vermoedelijk doelt op Bitfinex’ token LEO. De milieutechnische score hiervan is met 25 nog relatief hoog, maar de governance-score van 2 is lager dan die van welke andere coin dan ook. Zelfs USDT scoort met 5 governnance-punten iets hoger. Toch staat ook USDT niet hoog in de lijst. De 49 punten zijn goed voor plaats 31.

Bitcoin (BTC) staat op de twintigste plek. Met de governance- en social-scores is met 26 en 24 punten weinig mis, maar de Proof-of-Work (PoW) coin heeft een environmental-score van slechts 7. Daardoor is ‘s werelds grootste cryptocurrency volgens CCData het meest vervuilend van allemaal.

The post Analyse: Bitcoin achterop in duurzaamheid, deze crypto scoren wel goed
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!