In een opmerkelijke uitspraak in de juridische strijd tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) van de Verenigde Staten en het blockchainbedrijf Ripple, waarin werd erkend dat XRP geen effect is, heeft juridisch expert John E. Deaton zijn visie gegeven op wat dit betekent voor de toekomstige praktijk van de toezichthouder.

De afwijzing van de SEC’s bewering door rechter Analisa Torres, waarin alle XRP-verkopen als niet-geregistreerde effectentransacties werden bestempeld, bewijst volgens Deaton dat de financiële waakhond haar benadering van cryptocurrencies moet aanpassen. Dit schrijft hij in een opinieartikel op Bloomberg Law dat op 17 juli werd gepubliceerd.

“Beschamende nederlaag voor SEC”

Volgens Deaton, die de zaak van Ripple steunde als amicus curiae tijdens de rechtsgang, is de beslissing “een totale overwinning” voor houders van digitale activa en crypto-ontwikkelaars in de VS, en “een vernietigende klap voor de ambitie van de SEC om een hele activaklasse aan banden te leggen.”

“Als de SEC de zaak volgens de lijnen van Torres had gebracht, zou het waarschijnlijk binnen enkele weken zijn geschikt en zou het niet het doelwit zijn geworden van de hele cryptogemeenschap. (…) Nu heeft de toezichthouder een beschamende nederlaag geleden,” schrijft Deaton.

“SEC loopt het risico op nog een pijnlijk incident met Coinbase”

De juridisch expert uit ook zijn mening over de recentelijk aangespannen rechtszaak van de SEC tegen Coinbase, een van ‘s werelds grootste crypto-beurzen, die volgens hem “gebaseerd is op dezelfde juridische theorie dat alle tokens behalve Bitcoin (BTC) ongeregistreerde effecten zijn” en mogelijk weer een pijnlijk incident kan worden.

Eerder gaf advocaat Jeremy Hogan ook zijn mening over de nasleep van de zaak en betoogde dat hij niet gelooft dat een van beide partijen in beroep zal gaan na het vonnis en het definitieve oordeel, vooral niet de SEC, die volgens hem meer te verliezen dan te winnen heeft bij het aantekenen van hoger beroep, zoals Finbold op 17 juli meldde.

“SEC moet investeerders beschermen, niet aanvallen”

Tot slot is Deaton van mening dat de toezichthouder in haar streven om crypto te reguleren, is afgeweken van haar belangrijkste doel, namelijk het beschermen van investeerders, wat heeft geleid tot schade voor “miljoenen detailhandelaren die digitale activa bezitten en die bescherming nodig hebben tegen de juridische aanval van de SEC op XRP.”

“Als de SEC haar hele reguleringsaanpak van crypto niet herziet na Ripple, zal ze belastinggeld verspillen en de Amerikaanse bevolking in de steek laten,” concludeert hij.

The post Juridisch expert na Ripple-uitspraak: ‘SEC moet reguleringsaanpak van crypto herzien’ appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!