Op dit moment ziet het er somber uit voor Bitcoin. De voornaamste reden hiervoor is het verlies van een zeer belangrijke ondersteuninglijn. Het is van groot belang voor de cryptomunt dat het terug boven de steun komt, anders kan de grafiek in korte tijd dieprood kleuren.

In deze analyse bespreken we allereerst de verloren steun en de mogelijke koersdoelen die de koers kan bereiken in een neerwaartste trend. Daarnaast werpen we een blik op historische gegevens. Hierbij wordt duidelijk dat, als historie enige indicator is, het tweede halfjaar er een stuk minder rooskleurig uit zal zien voor de grootste cryptomunt.

Deze ondersteuning verloor Bitcoin

De onderstaande grafiek is een 4-uursgrafiek, waarbij elke candle staat voor vier uur. We richten ons op de prijsbeweging van half juni tot half juli en zien dat de koers na elke stijging steeds weer terugviel op een belangrijke ondersteuning: de oplopende groene lijn. Deze ondersteuning heeft de koers keer op keer tegengehouden om verder te dalen, en gedurende 25 dagen bleef deze steun intact. Tot nu toe …

Gisteren zagen we dat de eerste rode candles onder de ondersteuninglijn sluiten, en dat is een zorgwekkend signaal. Als de dagcandle ook onder deze ondersteuninglijn sluit, kunnen we vrijwel zeker stellen dat een scenario vergelijkbaar met de zwarte lijn op de bovenstaande grafiek zich zal ontvouwen.

Hoever de koers zal dalen in deze bearish trend, is moeilijk te voorspellen omdat we hier niet te maken hebben met een patroon en bijbehorend koersdoel. Toch is het heel waarschijnlijk dat de daling de koers zeker richting de 29.400 dollar kan brengen, of zelfs iets lager, rond de 28.800 dollar. Dit komt voornamelijk door de liquiditeit die op deze prijsniveaus ligt.

Het komende halfjaar: bearish of bullish?

Op de website bitcoinmonthlyreturn.com is het mogelijk om te zien hoeveel Bitcoin in haar historie gestegen of gedaald is op maandbasis. Hierbij valt iets op …

Zoals je wellicht weet, bevindt Bitcoin zich momenteel in een pre-halving jaar, wat betekent dat volgende jaar de halving zal plaatsvinden. Een belangrijk moment voor Bitcoin. In het eerste halfjaar van dit jaar zagen we een mooie stijging van zo ongeveer 100%. Dat de koers stijgt in het eerste halfjaar van een pre-halving jaar is echter niet toevallig. Net als 2019 en 2011, zien we dat de eerste 5 van de 6 maanden in het groen sluiten.

Bitcoin heeft dus de gewoonte om in de eerste zes maanden van het pre-halving jaar te stijgen. Heel positief. Echter, het tweede halfjaar dat hierop volgt, ziet er historisch gezien een stuk slechter uit. Zowel in 2019 als in 2011 waren 5 van de 6 laatste maanden van het betreffende jaar dieprood, wat betekent dat Bitcoin vaak daalt in de laatste zes maanden van een pre-halving jaar. Blijft deze herhaling voortzetten?

The post Crypto analyse: hoe gaat Bitcoin (BTC) het tweede halfjaar presteren? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!