SHIB

Het gerenommeerde memecoin-netwerk Shiba Inu (SHIB) heeft de afgelopen week een aanzienlijke netwerkgroei laten zien. Dit wordt bevestigd door nieuwe on-chain gegevens afkomstig van Into The Block, een vooraanstaand platform voor blockchain-data.

Het aantal nieuw gecreëerde adressen, evenals de algemene netwerkactiviteit, zijn beide sterk toegenomen, met een groei van respectievelijk 115% en 59%. Wat houdt dit in voor het SHIB-netwerk en welke implicaties kan dit hebben voor beleggers met betrekking tot de toekomstige koersontwikkelingen?

Groei van Shiba Inu Netwerk en Effect op de Koers

Over het algemeen is netwerk groei in de vorm van een toename in het aantal wallets op het netwerk een positief signaal. Meer gebruikers zullen zorgen voor meer vraag naar de onderliggende munt SHIB. Daarbij speelt de activiteit van gebruikers ook een belangrijke rol. Logischerwijs betekent een groei in activiteit ook een toename in de vraag naar de cryptocurrency, wat op termijn positief kan zijn voor de SHIB koers

In figuur 1 is duidelijk te zien hoe de adres groei en activiteit in 2021 een flink stuk hoger waren dan nu. In de piek van de 2021 bull markt zag het netwerk ruim 50.000 actieve wallets per dag en werden dagelijks ruim 25.000 nieuwe adressen aangemaakt. Tijdens de opvolgende bear markt is de koers flink gedaald en zo ook de groei van het netwerk, echter laten de afgelopen 7 dagen weer flinke groei zien. Zo verdubbelde het aantal nieuwe adressen dat wordt aangemaakt op het netwerk en is de activiteit bijna 60% hoger. Ook zien we dat het aantal adressen dat 0 SHIB heeft flink is toegenomen in de afgelopen week, een stijging van bijna 70%. Het doet beleggers hopen dat een mogelijke prijs opmars op komst is.

Netwerk adoptie voor Shiba Inu
Figuur 1: Netwerk adoptie voor Shiba Inu (bron; IntoTheBlock)

Komst Shibarium stemt belegger enthousiast voor toekomst Shiba Inu

De netwerk groei is mogelijk te wijten aan de komst van het Shibarium netwerk, een tweede laag die parallel aan Shiba Inu gebouwd wordt en het netwerk verder moet optimaliseren. Zo zullen transacties goedkoper en sneller verwerkt kunnen worden. Ook wordt het mogelijk om nieuwe functionaliteiten op het netwerk te realiseren zoals NFTs en Decentralized Finance (DeFi) protocollen.

Logischerwijs zijn beleggers enthousiast over de komst van Shibarium, en mogelijk leidt dit al tot een toename in het gebruik van SHIB. De zogenoemde layer 2 netwerk wordt volgende maand al verwacht.

SHIB prijs daalt ondanks netwerk groei

Ondanks dat het Shiba Inu netwerk sterke groei laat zien is de prijs de afgelopen 24 uur in het rood. Zo daalde SHIB met 1,3% tot een koers van $0,00000774. Ook de rest van de markt ervaart een rode dag, mogelijk is dat de crypto markt wat moet afkoelen na sterke prijs prestaties in juni.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Shiba Inu (SHIB): Sterke Netwerkgroei Belooft Mogelijke Prijsstijging verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!