Juli was een belangrijke maand voor Ripple (XRP). Het won de jarenlange rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waardoor de XRP koers vrijwel direct in prijs verdubbelde, van $0,47 naar $0,82. Twee weken later staat de prijs lager, maar stabiel rond de $0,71 en lijken de gemoederen weer bedaard. Is dit slechts een tijdelijke correctie?

Handelsactiviteit XRP stijgt

Laiko, een aanbieder van crypto marktgegevens, meldde dat de rente verhouding op XRP futures indrukwekkend blijft, wat betekent dat een aanzienlijke hoeveelheid handelsactiviteit en interesse. Dit kan erop duiden dat handelaren en investeerders potentieel zien in XRP, ondanks de volatiliteit van de markt. Daarnaast toonde Kaiko aan dat de volume to open interest ratio boven de mediaan waarde staat. Laatstgenoemde is de verhouding tussen het handelsvolume en de open interest op een bepaalde dag. Een hoge ratio kan duiden op een sterke speculatieve interesse in het actief. 

volume to open interest ratio (Kaiko)

Ripple’s social dominance stijgt 

Terwijl het nieuws omtrent de uitspraak van de rechtszaak steeds dichterbij kwam, werd het Ripple ook op social media steeds vaker besproken. De social dominance waarde van het project steeg in de maanden mei en juni naar 4%. “Social dominance” in de context van cryptocurrencies verwijst naar de mate waarin een bepaalde munt of token wordt besproken of genoemd op sociale mediaplatforms in vergelijking met andere cryptocurrencies. Het is een maatstaf die de invloed of populariteit van een cryptocurrency in de sociale media-ruimte weergeeft. Op het moment van schrijven staat deze waarde op 2% en is relatief gezien een hoge waarde. Het wijst op een groot aantal actieve supporters. 

Conclusie

Hoewel de hype weer lijkt wedergekeerd, staat XRP er nog steeds goed voor. De uitspraak van de rechtszaak heeft duidelijk nog steeds een positieve invloed en is onder andere te zien in een hoge activiteit op social media.

The post Analyse: Hoe presteert XRP twee weken na de rechtszaak?
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!