Ethereum

De populaire analist Benjamin Cowen stelt dat Ethereum op dit moment nog niet klaar is om te vlammen. Historisch gezien presteert Ethereum minder in de zomer en het derde kwartaal van het jaar. Volgens Cowen is het geen goed idee om nu Ethereum te kopen of zelfs vast te houden.

Het einde van het vierde kwartaal of het begin van het eerste kwartaal zijn historisch gezien de beste momenten om Ether te kopen volgens de analist.

Ethereum kopen in december en januari

Historisch gezien blijken december en januari de beste maanden om Ethereum te kopen. Let op: dat is wel als je Ethereum koopt met het idee om deze tokens één jaar later weer te verkopen. Als je voor de lange termijn wil vasthouden ligt de data weer iets anders.

De slechtste maand om in te kopen was juli. “Zie bijvoorbeeld waar de Ethereum koers afgelopen juli op stond. Dat was geen hele andere prijs dan vandaag”, aldus Cowen, die dat aandraagt als reden voor het kopen van Ethereum in het vierde kwartaal.

Overigens gaat de theorie van Cowen ook op voor een investeringsperiode van twee jaar. “Juni en juli zijn de slechtste maanden en januari en december het beste”, zo spreekt de analist.

Het gaat hier om historische data en hoewel het zeker interessant is, kan het gevaarlijk zijn om volledig op dit soort datapunten te varen. Vergeet ook niet dat Ethereum pas acht jaar bestaat, dus dat het qua data nog niet heel serieus te nemen is.

Seizoensgebonden

Volgens Cowen is er duidelijk sprake van seizoenen als het gaat om het kopen en verkopen van Ethereum. We gaan het zien of de analist ook ditmaal weer gelijk krijgt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er richting het einde van het jaar een recessie uitbreekt en dan moet je nog maar zien hoe goed Ethereum presteert in december en januari.

Wat dat betreft is het belangrijk om altijd een slag om de arm te houden en zaken – zeker binnen de financiële wereld – niet als een zekerheid presenteren. Dit soort waarschuwingen zijn wellicht saai, maar met jaren ervaring in deze industrie weten wij dat je altijd het onverwachtse moet verwachten.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum op een koers van 1.825 dollar en zijn we de afgelopen 24 uur met 2,35 procent gedaald. Voor de laatste zeven dagen staat er een daling van 1,41 procent in de boeken. Bitcoin doet het met een daling van 1,94 procent en een koers van 28.853 dollar niet veel beter.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht December en januari de beste maanden om Ethereum te kopen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!