rechtszaak

Niet lang geleden besloot de rechter in het voordeel van Ripple in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Het ging hier echter om de beslissing van een ‘lage’ rechter en inmiddels heeft een rechter op hetzelfde niveau een tegenstrijdige uitspraak gedaan.

Dit kan weleens voor grote problemen zorgen voor Ripple als de SEC in hoger beroep gaat.

Wat is er aan de hand met Ripple?

Op dit moment is de status nog dat Ripple in eerste instantie ‘gewonnen’ heeft van de SEC. De financiële toezichthouder heeft echter de mogelijkheid om in beroep te gaan en het lijk erop dat de kansen van de SEC in dat beroep nog redelijk groot zijn.

John Reed Stark, een voormalig medewerker van de SEC en jurist van beroep, deelt een uitspraak van Jed Rakoff, een andere rechter, die de uitspraak van de rechter in de zaak tussen Ripple en de SEC simpelweg verwerpt.

“De Rechtbank verwerpt de benadering die recent door een andere rechter van dit district werd aangenomen in een vergelijkbare casus; SEC v. Ripple Labs […] Daarin stelde de rechter dat institutionele kopers van XRP kunnen verwachten dat het crypto-bedrijf het ontvangen kapitaal uit de verkoop gebruikt voor het verbeteren van het ecosysteem en het verhogen van de koers van de asset in kwestie.

Degenen die de munten via secundaire transacties kochten hadden geen redelijke basis om dat te verwachten”, aldus Rakoff.

Maar de wet maakt volgens deze rechter geen verschil tussen verschillende typen kopers. Dat een koper de munten direct van Ripple koopt of indirect, zou volgens deze rechter geen impact moeten hebben op de kijk op de acties en verklaringen van Ripple door een redelijk individu.

Hoger beroep in aantocht

In een blogpost herhaalt Stark om deze reden zijn standpunt dat de beslissing van de rechter over de status van XRP waarschijnlijk richting een hoger beroep gaat.

“Maar naar mijn eerlijke mening berust de beslissing op wankele grond, zal er waarschijnlijk een hoger beroep volgen, wordt de beslissing waarschijnlijk teruggedraaid en is er geen reden voor een feestje”, aldus een duidelijke Stark.

Ripple CTO David Schwartz is het uiteraard niet eens met de lezing van John Reed Stark en stelt in de bovenstaande tweet dat de nieuwe uitspraak berust op de ongewone eigenschappen van dit specifieke project en niet op de manier hoe crypto over het algemeen werkt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Grote problemen voor Ripple op komst in rechtszaak tegen SEC? verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!