Bitcoin probeerde dinsdag terug te klimmen in een oude zijwaartse beweging. Dit zou de angst voor een daling verminderen en een kans bieden om eindelijk voorbij de 30.000 dollar te komen. Helaas daalde BTC gisteren, waardoor de hoop op verdere stijging verdween.

Opwaartse beweging moet intact blijven

Deze beweging behandelen we later in deze analyse. We gaan namelijk eerst het belangrijkste prijslevel analyseren. Deze staat in de onderstaande grafiek als grijze zone. Dit is de plek waaruit Bitcoin in 2021 naar zijn all time high kon stijgen, maar nu zorgt dit niveau voor aardig wat weerstand.

Zoals je kan zien heeft Bitcoin al meerdere weken geprobeerd om hier boven te komen, maar zonder succes. Het resultaat is een onzekere BTC, die de hele tijd net niet genoeg kopers heeft om de koers voorbij deze prijs te krijgen.

Er is nog geen reden voor paniek, maar zoals ik in de vorige analyse benoemde, kan Bitcoin wel terugvallen naar 25.000 dollar (weergegeven als zwarte lijn). Met deze daling zou de opwaartse trend (met hogere hoogte- en hogere laagtepunten) nog steeds intact blijven.

Mocht deze 25.000 dollar lijn het niet houden, dan kunnen we een hoop desastreuze weken tegemoet gaan. Het belangrijkste is dat het opwaartse momentum intact blijft, en daar is dus best veel bewegingsruimte voor (tussen 30.000 en 25.000 dollar).

Zijwaartse beweging verloren

Nu we dit behandeld hebben, kunnen we kijken wat er gisteren mis ging. Daarvoor gaan we kijken naar de dagelijkse grafiek van Bitcoin, waar elke candle voor 24 uur staat. Daar zien we dezelfde grijze zone, maar ook de zijwaartse beweging waar BTC eerder uit was gevallen.

Aangezien dit zijwaartse kader precies op de grijze zone ligt, en de prijs hier net onder bewoog, schatte ik de kans groot dat BTC terug tussen deze lijnen kon belanden. De hoop was daarbij groot dat BTC hier in zou blijven voordat het een keuze maakte om naar boven of beneden te bewegen.

Helaas gooide de candle van gisteren roet in het eten. De zijwaartse beweging was binnen 24 uur teniet gedaan, waardoor we hier niet meer op kunnen rekenen. Dit neemt niet weg dat Bitcoin wel nog steeds midden in de grijze zone hangt. Dit kan nog dat kleine beetje hoop bieden op een verdere stijging, maar gezien de onzekere candles van afgelopen weken is het niet raar als we eerst een beetje naar beneden gaan.

The post Analyse: komt Bitcoin ooit nog over de 30.000 dollar heen? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!