De volatiliteit van bitcoin (BTC) staat inmiddels al een tijdje op een erg laag pitje. De bitcoin koers lijkt niet te weten welke kant het op wil waardoor het geduld van investeerders enorm op de proef gesteld wordt. Het gros van de investeerders lijkt erg optimistisch te zijn wat betreft de toekomstverwachtingen, zo blijkt uit data van Glassnode.

Steeds meer BTC onder het stof

Volgens het welbekende crypto-analyseplatform staat meer dan 13,3 miljoen BTC al minimaal een jaar onaangeraakt op de blockchain. Tegen de huidige koers draagt deze enorme stapel een waarde van maar liefst 388,7 miljard dollar.

Momenteel staat de totale circulerende voorraad van bitcoin gelijk aan 19.451.256 BTC, wat betekent dat 68,54 procent van alle bitcoins in omloop ten minste een jaar inactief is. 2 weken geleden bereikte de metriek een recordhoogte van 69,2 procent.

Uiteraard kan een deel van dit inactieve aanbod verloren munten omvatten, maar onderaan de streep impliceert het dat het merendeel van de huidige bitcoin holders gelooft in de langetermijn van de cryptocurrency.

Eerder vandaag kon je ook al in het Bitcoin nieuws lezen dat iets minder dan 30 procent van alle bitcoin in omloop al minimaal vijf jaar niet meer in beweging is gekomen. Verder is het percentage dat al minstens 2 jaar inactief is recentelijk gestegen tot een record van 56 procent en 40 procent van het circulerende aanbod is al minimaal 3 jaar onaangetast.

Deze trend toont een sterk geloof onder investeerders in de waarde van bitcoin voor de lange termijn. Veel investeerders zullen, gebaseerd op data uit het verleden, optimistisch uitkijken naar de BTC halving die ergens rond april volgend jaar plaats zal vinden. Hiermee zal het aantal nieuwe in omloop gebrachte bitcoins met 50 procent dalen. De block reward zal namelijk gehalveerd worden van 6,35 BTC naar 3,125 BTC.

Vuurwerk vóór de halving?

Terwijl de meeste investeerders pas vuurwerk verwachten nadat de halving heeft plaatsgevonden, denkt Blockstream CEO Adam Back dat bitcoin enkele extreem mooie maanden tegemoet gaat. Om precies te zijn verwacht de crypto pionier dat de koning der cryptocurrencies vóór april volgend jaar de magische grens van 100.000 dollar heeft bereikt. Hij heeft dan ook een weddenschap gesloten ter waarde van 1 miljoen satoshis, wat gelijkstaat aan ongeveer 290 dollar.

The post Analyse: Leeuwendeel van alle bitcoin holders verwacht rooskleurige toekomst
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!