XRP Crypto

Onlangs kondigde de Bank for International Settlements (BIS) een taskforce aan die zich richt op het bevorderen van interoperabiliteit en het vergroten van de mogelijkheden voor grensoverschrijdende betalingen. Dit initiatief omvat ook het onderzoeken van technologieën zoals het op blockchain gebaseerde digitale betalingsnetwerk Ripple.

Verbeteren van grensoverschrijdende betalingen

Op 9 augustus heeft de Bank for International Settlements (BIS) een samenvatting gedeeld van de bijeenkomst die plaatsvond op 11 mei van zijn taskforce voor grensoverschrijdende betalingen (OOB).

In deze samenvatting werd bekendgemaakt dat de leden van de taskforce zich zullen inzetten voor “het verbeteren van grensoverschrijdende betalingen en het realiseren van de kwantitatieve doelstellingen voor grensoverschrijdende betalingen, zoals vastgesteld door de G20.” Deze taskforce is onderdeel van het BIS Committee on Payments and Market Infrastructure.

Volgens BIS is de OOB-taskforce van plan om grensoverschrijdende betalingen te optimaliseren door de toegang tot betalingssystemen te vergemakkelijken, de openingstijden van dergelijke systemen uit te breiden en verbindingen te leggen tussen diverse betalingssystemen. Dit omvat het integreren van applicatieprogrammeerinterfaces en diverse aspecten van berichtenuitwisseling.

Samenwerking in zowel publieke als private sectoren

Als actief deelnemer aan de taskforce zal Ripple nauw samenwerken met andere entiteiten, waaronder Mastercard en SWIFT, om de BIS-doelstelling te ondersteunen en de interoperabiliteit van grensoverschrijdende betalingen te bevorderen.

BIS benadrukt tevens dat het verbeteren van betalingssystemen wereldwijde coördinatie en samenwerking vereist tussen belanghebbenden in zowel de publieke als private sectoren.

In recente ontwikkelingen rondom de juridische strijd tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en Ripple Labs, heeft de SEC een verzoek ingediend voor een spoedbehandeling. Op 9 augustus heeft de SEC een brief gestuurd naar de rechter die de zaak behandelt, waarin zij pleiten voor een heroverweging door een hof van beroep. De SEC is van mening dat de beslissing van herziening rechtvaardigt en vraagt om deze heroverweging, zelfs tijdens de voortgang van de zaak.

Het bericht Ripple sluit zich aan bij de BIS-taskforce voor grensoverschrijdende betalingen verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!