Coinbase Stocks

Honderden miljoenen aan Ethereum (ETH) en andere assets zijn in de eerste uren na de lancering naar de nieuwe Layer-2 oplossing van Coinbase verhuisd. We hebben het dan natuurlijk over het project Base. Op het moment van schrijven beheert de blockchain volgens de data van Dune.com al 164 miljoen dollar aan assets.

100.000 actieve gebruikers voor het Base van Coinbase

De blockchain van Base ging in juli al open voor ontwikkelaars. Vervolgens piekte in die maand ook het dagelijkse aantal transacties op 607.000 stuks. Op de dag van de publieke lancering van Base bereikte het aantal dagelijkse transacties een piek van 380.000 stuks.

Slechts één dag na de aankondiging dat Base voor iedereen zou openen is het aantal dagelijkse actieve gebruikers gestegen naar 100.983 stuks. Dat markeert een all-time high voor Base.

Het grote doel van Coinbase is om onder andere met hun Layer-2 oplossing voor Ethereum één miljard mensen naar de crypto-wereld te trekken. Gelukkig liet het ook al weten dat het niet van plan is om een token te lanceren die aan Base gekoppeld is.

Daarmee lijkt Coinbase vertrouwen te willen kweken. Niet voor ieder project is immers een token nodig. Coinbase geeft hier het goede voorbeeld door te laten zien dat het ook zonder kan.

Coinbase on-chain zomerfestival

Samen met de lancering van Base organiseert Coinbase het eerste on-chain zomerfestival. “On-chain Zomer trapt deze week af om de lancering van Base Mainnet kracht bij te zetten. Deze meerweekse festiviteiten zullen on-chain kunst, cultuur, muziek, gaming en andere zaken in het zonnetje zetten.

Wij moeten nog even zien wie er tijdens de zomer zin heeft om binnen te zitten om de digitale kunst op Base te bekijken tijdens een digitaal zomerfestival; maar het is in ieder geval leuk om te zien dat Coinbase zo ambitieus is.

Bitcoiners zullen er wat minder blij mee zijn, die roepen immers altijd dat Coinbase teveel de focus op altcoins heeft. De integratie van het Bitcoin Lightning Network is bij Coinbase bijvoorbeeld nog altijd niet van de grond gekomen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Lancering eigen blockchain van Coinbase is gigantisch succes verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!