Ethereum (ETH)

Recentelijk laten de trends in de Coinbase Premium Index (CPI) van Ethereum zien dat institutionele beleggers in de VS hun interesse in deze altcoin verminderen. Parallel hieraan zijn daytraders actief in het aanpassen van hun Ethereum (ETH) posities, vooral nu de prijs van Ethereum net onder de $2000 schommelt.

Wat houdt deze trend in voor de toekomstige positie van Ethereum?

De Coinbase Premium Index maakt een duikvlucht

De Coinbase Premium Index (CPI) van Ethereum vertoont recentelijk een negatieve trend. Dit suggereert dat institutionele beleggers in de Verenigde Staten minder geneigd zijn om deze altcoin op Coinbase te accumuleren. Dit inzicht is afkomstig van een analyse door ‘Greatest Trader’, een analist van CryptoQuant.

CPI geeft het prijsverschil weer tussen een activum op Coinbase en dezelfde waarde op Binance. Een positieve CPI duidt typisch op een sterke koopdruk door institutionele investeerders op Coinbase. Omgekeerd impliceert een negatieve CPI een verminderde accumulatie op dat platform.

Door gebruik te maken van een 30-daags voortschrijdend gemiddelde, onderzocht Greatest Trader de CPI van Ethereum. Zijn analyse onthulde een opvallende verschuiving in het marktsentiment binnen de VS. Op het moment van zijn rapport was de CPI van Ethereum voor de eerste keer in een maand negatief, geregistreerd op -0,0027.

Coinbase premium ethereum
Bron: CryptoQuant

De verandering in sentiment is significant, vooral omdat onder Amerikaanse investeerders zowel welgestelde particulieren als grote institutionele partijen vallen. Deze investeerders hebben de capaciteit om aanzienlijke invloed uit te oefenen op de markt.

Wat betreft de invloed van de CPI-daling op Ethereum, merkte de analist op:

“De huidige trend kan vragen oproepen over de toekomst van Ethereum. Het suggereert dat investeerders wellicht terughoudend zijn om Ethereum tegen de huidige prijs aan te schaffen, wat duidt op een bearish marktstemming.”

Uitstroom van kapitaal

Een analyse van de geldstromen in digitale investeringsopties toont aan dat er dit jaar een aanzienlijke kapitaaluitstroom uit Ethereum (ETH) heeft plaatsgevonden.

Hoewel deze altcoin in april de belangrijke grens van $2000 overschreed, heeft het sindsdien te maken gehad met een dalende trend en stabiliseerde de prijs binnen een beperkt bereik. Dit lijkt het vertrouwen van investeerders te hebben ondermijnd, wat resulteerde in een toegenomen negatief marktsentiment.

Per 4 augustus is er in totaal voor $76 miljoen aan kapitaal uit Ethereum onttrokken dit jaar.

Ethereum’s huidige stand en markt dynamiek

Op het moment van schrijven is Ethereum (ETH) verhandeld voor $1.848. Sinds april beweegt de koers van deze altcoin binnen een relatief smalle marge, met een duidelijke weerstand dichtbij de $2000. Deze prijsstabiliteit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de sterke correlatie met Bitcoin (BTC), dat gedurende dezelfde periode een prijsrange tussen de $29.000 en $30.000 heeft gehanteerd.

Een verminderde activiteit van daghandelaren heeft geleid tot een verschuiving in belangrijke momentumindicatoren. Op dit moment ligt de Relative Strength Index (RSI) op 47,36 en benadert de Money Flow Index (MFI) met 26,31 de oversold-zone.

Daarnaast toont de Chaikin Money Flow (CMF) een negatieve waarde aan, wat duidt op een toename van kapitaal dat wordt onttrokken aan de Ethereum-markt.

ETH koers
Bron: ETH/USDT op TradingView

Conclusie

Ethereum’s Coinbase Premium Index (CPI) toont een afnemende interesse van institutionele beleggers in de VS in deze altcoin. Deze afname wordt ondersteund door gegevens en analyses van de analist genaamd ‘Greatest Trader’.

De negatieve trend in de CPI wijst op minder accumulatie van Ethereum op het Coinbase-platform. Verder heeft Ethereum dit jaar te maken met een aanzienlijke kapitaaluitstroom, ondanks dat het eerder de $2000-grens passeerde.

De huidige prijsdynamiek en momentumindicatoren suggereren ook een voorzichtiger marktsentiment, waarbij Ethereum op het moment van publicatie wordt verhandeld tegen $1.848 en belangrijke indicatoren een neerwaarts momentum aantonen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Ethereum in Gevaar? Institutionele Beleggers keren de munt hun rug toe verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!