Shiba inu, shib

De langverwachte lancering van Shibarium leek een zware tegenvaller. Ongeveer $1,7 miljoen aan Ethereum (ETH) zat ogenschijnlijk vast in een bridge tussen de twee netwerken. Inmiddels heeft de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB), Shytoshi Kusama, gereageerd. 

Ontkenning van Problemen met de Bridge

In een blog verklaarde de ontwikkelaar dat er geen enkel probleem is met de bridge. Volgens hem zijn alle afbeeldingen over het probleem nep. In tegenstelling kwamen de technische problemen door het groot aantal gebruikers dat direct gebruik maakte van Shibarium en de gigantische toename in transacties die daar bij kwamen kijken.

Hoewel het team was ingesteld op een grote toestroom aan gebruikers, en daar zijn validators ook op had ingesteld, hadden ze de activiteit die plaatsvond nooit voorspeld. Aan het onderliggend functioneren van de schalingsoplossing is volgens Kusama verder niets aan de hand.

Transactievolume explodeerde

Kusama citeerde gegevens van Alchemy, een crypto-analyseplatform, die het rekenkrachtverbruik van het Shiba Inu netwerk belichten. Uit deze gegevens blijkt dat binnen een tijdsbestek van 30 minuten maar liefst 160 miljoen rekeneenheden werden aangesproken. Deze rekeneenheden geven een indicatie van de benodigde rekenkracht voor blockchain-taken, zoals transactieafhandeling of het activeren van smart contracts. Ze representeren de verwerkingsintensiteit voor specifieke acties op de blockchain.

Ter vergelijking: op een gemiddelde dag verbruikt het netwerk ongeveer 400 miljoen rekeneenheden over de hele maand. Dit betekent dat in slechts 90 minuten de activiteit van gisteren het normale maandelijkse verbruik heeft overschreden. Bovendien werd in een korte periode van 15 minuten zowel 1000 ETH (met een eerder genoemde waarde van $1,7 miljoen) als 600.000 Bone gestort op de nieuwe layer 2 schalingsoplossing.

Rekeneenheden per dag Shiba Inu netwerk
Rekeneenheden per dag Shiba Inu netwerk – Alchemy

De langverwachte lancering van Shibarium leek een zware tegenvaller. Ongeveer $1,7 miljoen aan Ethereum (ETH) zat ogenschijnlijk vast in een bridge tussen de twee netwerken. Inmiddels heeft de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB), Shytosht netwerk ongeveer 400 miljoen rekeneenheden over de hele maand. Dit betekent dat in slechts 90 minuten de activiteit van gisteren het normale maandelijkse verbruik heeft overschreden. Bovendien werd in een korte periode van 15 minuten zowel 1000 ETH (met een eerder genoemde waarde van $1,7 miljoen) als 600.000 Bone gestort op de nieuwe layer 2 schalingsoplossing.

Shytoshi vraagt om geduld

Shytoshi vraagt de ShibArmy om geduld en adviseert iedereen om rustig te blijven en niet in te gaan op nepberichten het falen van Shibarium. De schade lijkt voorlopig al gedaan. De SHIB koers zag op het moment van schrijven namelijk een daling van bijna 8,5% in de afgelopen 24 uur samen met een crash van de hele crypto markt.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Hoofdontwikkelaar Shiba Inu weerlegt problemen Shibarium verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!