De bitcoin koers maakte in de nacht van donderdag op vrijdag een gigantische schuiver. Het lijkt erop dat de macro-economische realiteit de koersen nu echt omlaag begint te drukken. Voor de Amerikaanse centrale bank wordt het er overigens niet makkelijker op.

Is de inflatie voldoende onder controle om de rente te verlagen? Zo nee, ontstaat er dan geen recessie?

Lastige spagaat voor Amerikaanse centrale bank

Ondanks de agressieve renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) om de inflatie onder controle te krijgen, is er nog geen sprake van een recessie. De Amerikaanse economie blijkt bijzonder weerbaar en de werkloosheid ligt momenteel zelfs op het laagste niveau in 50 jaar tijd.

Het probleem van een sterke economie is dat mensen kunnen blijven consumeren. Dat levert mogelijk weer opwaartse druk op de inflatie op. Het kan zomaar zijn dat de Federal Reserve een recessie NODIG heeft om de inflatie terug te brengen naar 2,0 procent.

Image

Wat dacht je bijvoorbeeld van de bovenstaande grafiek van Charlie Bilello, waarin we kunnen zien dat de reële lonen voor de derde maand op rij zijn gestegen. De reële lonen zijn de voor inflatie gecorrigeerde lonen van de Amerikaanse bevolking.

Wat betekent dit voor bitcoin?

Bitcoin had de afgelopen periode al moeite om het bullish momentum te herpakken. Ondanks al het goede nieuws omtrent de ETF van BlackRock en de grote aankopen van MicroStrategy, lukte het de bulls maar niet om de bitcoin koers weer boven de 30.000 dollar te krijgen.

Eerder schreef ik al dat het onvermogen van de bulls om bitcoin omhoog te krijgen, ondanks al het positieve nieuws, een slecht teken is voor de koers.

Het lijkt erop dat de macro-economische realiteit zich nu langzaam laat terugzien in de koers. Vergeet niet dat we net de meest agressieve rentecampagne uit de geschiedenis van de Federal Reserve achter de rug hebben.

Mensen die de afgelopen weken riepen om een zachte landing (het vermijden van een recessie) zijn daarin iets te voorbarig geweest met hun conclusie. Het einde van 2023 kan weleens een pittige periode worden voor bitcoin, terwijl in 2024 de zon weer lijkt te gaan schijnen met de halving en de Spot Bitcoin ETF.

The post Analyse: Bitcoin crasht, Amerikaanse centrale bank in lastige spagaat
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!