Bitget Smartphone

De cryptocurrency-derivatenbeurs Bitget, gevestigd op de Seychellen, kondigt belangrijke updates aan in hun Know Your Customer (KYC)-vereisten, die in lijn zijn met de voortdurend veranderende wereldwijde juridische voorschriften.

Niveau 1 KYC-verificatie moet doorlopen worden

Het bedrijf heeft aangekondigd dat de nieuwe KYC-vereisten in het leven worden geroepen ter bescherming van de rechten en belangen van gebruikers, met als doel een veilige omgeving voor cryptocurrency-handel te creëren en te voldoen aan de regelgevende aanbevelingen van diverse wereldwijde toezichthouders.

Vanaf september 2023 zal BitGet wijzigingen doorvoeren in zijn KYC-verificatievereisten. Nieuw geregistreerde gebruikers zullen niveau 1 KYC-verificatie moeten voltooien om toegang te krijgen tot verschillende diensten van BitGet, waaronder stortingen en de handel in cryptocurrencies.

Voor gebruikers die zich vóór 1 september bij het platform hebben geregistreerd, is het vereist om de KYC-verificatie vóór 1 oktober 2023 te voltooien. De derivatenuitwisseling benadrukt echter dat gebruikers die dit proces niet voltooien tot en met september, nog steeds in staat zullen zijn om stortingen te doen, opnames te maken en te handelen.

Vanaf oktober zullen gebruikers die de KYC-verificatie niet volledig hebben afgerond beperkt worden tot het doen van opnames, het annuleren van orders, het inwisselen van inschrijvingen en het sluiten van posities. Ze zullen niet in staat zijn om nieuwe handelsorders te plaatsen op het platform.

Nieuwe norm in lijn met wereldwijde regulatie

Bitget heeft aangekondigd dat het de KYC-procedures zal implementeren om de identiteit van klanten te verifiëren voor risicobeoordeling, in lijn met de normen die worden gehanteerd door tal van reguliere financiële instellingen en gereguleerde organisaties wereldwijd.

Dit initiatief van het op de Seychellen gevestigde platform sluit aan bij een reeks vergelijkbare updates in KYC-beleid onder cryptocurrency-uitwisselingen. In juli 2023 introduceerde KuCoin vergelijkbare eisen en voerde verplichte identiteitscontroles in voor alle nieuwe gebruikers om te voldoen aan wereldwijde anti-witwasregelgeving (AML). Gebruikers dienen hun naam, ID-nummers, ID-foto’s te verstrekken en een gezichtsherkenningprocedure te voltooien om toegang te krijgen tot KuCoin-diensten.

OKX heeft eveneens aangekondigd dat gebruikers een KYC-proces moeten doorlopen om hun identiteit te verifiëren, met een vergelijkbare deadline als Bitget in september. Dit proces, bestaande uit drie stappen, komt overeen met dat van KuCoin. Gebruikers die dit verificatieproces niet afronden, zullen vanaf 21 september geen toegang meer hebben tot de diensten van OKX.

Het bericht Bitget voert strengere KYC-vereisten door verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!