De Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) is een land in, zoals de naam doet vermoeden, het centrum van het continent Afrika. Hoewel het een relatief arm land is, heeft de overheid een besluit genomen om crypto toe te passen op de economie. Het land wil namelijk ’tokenisatie’ gebruiken voor natuurlijke grondstoffen.
Wat is tokenisatie?
Tokenisatie is het proces van het omzetten van een activa, zoals aandelen of grondstoffen, in een digitaal token op een blockchain. Deze tokens vertegenwoordigen een specifieke waarde en kunnen worden verhandeld, gekocht of verkocht via de blockchain, met alle bijbehorende voordelen van dien. Door tokenisatie kunnen fysieke en immateriële activa op een gedecentraliseerde manier worden verhandeld. Dit biedt transparantie, verbeterde liquiditeit en een snellere afhandeling van transacties. Het maakt ook fractioneel eigendom mogelijk, waardoor gebruikers een deel van een duurder actief kunnen bezitten.
Focus op blockchain
Volgens de overheid van het Afrikaanse land kan tokenisatie van natuurlijke grondstoffen bedrijven aantrekken voor nieuwe investeringsmogelijkheden. Daarnaast moet de innovatie het ook toegankelijk maken voor binnen- en buitenlandse bedrijven om online bedrijfslicenties en elektronische visums aan te vragen.
De tokenisatie is onderdeel van een groter project genaamd Sango project. Hierbij hoort het bouwen van een futuristische stad en de introductie van een nieuwe nationale digitale munteenheid genaamd Sango Coin (SANGO) in juli 2022. Het doel van deze stappen is economische groei en vernieuwing. Hoewel het initiatief kansen biedt, zijn er ook zorgen geuit door internationale instanties zoals de Wereldbank over de crypto gerichte beslissingen van het land. Sango Coin wordt ondersteund door bitcoin (BTC) en werkt op een apart sidechain-netwerk. Het is echter geen Central Bank Digital Currency (CBDC).
Valse start Sango Coin
De initial coin offering (ICO) van Sango Coin viel op zijn zachtst gezegd tegen. De overheid beoogde met het project $20 miljoen op te halen, in ruil voor 200 miljoen munten van $0,10 elk. Uiteindelijk werden er maar 8 miljoen munten verkocht aan de lokale bevolking, wat uitkomt op slechts $800.000. Wat er verder terecht gaan komen van de ambitieuze plannen van de overheid zal in de toekomst moeten blijken.
The post Analyse: Land zet natuurlijke grondstoffen om in crypto tokens
appeared first on Crypto-Insiders.