Ripple, XRP

XRP trekt zich niks aan van de harde prijs crash en blijft zich doorontwikkelen. Een van de nieuwe innovaties is een fork van de XRP ledger, bekend onder de naam Xahau. Op deze nieuwe ledger spelen de nieuwe munt XRP + en smart contracts een centrale rol. Daarnaast komt er binnenkort een prototype beschikbaar van een blockchain bankdienst die gebruik maakt van XRP Ledger (XPRL) technologie. 

Xahau: een layer-2 smart contract platform

Het Xahau platform is onderdeel van Evernode, een layer-2 smart contract platform dat parallel werkt met het XRP netwerk. Xahau is een zogeheten sidechain, of fork, voor het XRPL ecosysteem. Dat betekent dat het platform de technologie van cryptocurrency gebruikt, maar een eigen grootboek onderhoud, los van het bestaande Ripple netwerk. Met de komst van Xahau worden smart contracts mogelijk voor XRP mogelijk gemaakt. Hierdoor kunnen we in de toekomst gaan genieten van een breed scala aan mogelijkheden, vergelijkbaar met wat we zien op netwerken zoals Ethereum (ETH). Denk hierbij aan NFTs of Decentralized Finance (DeFi) toepassingen, 

Onderliggend aan het Xahau platform zit een nieuwe munt, genaamd Xahau XRP (XRP+). De munt  zal gebruikt worden om smart contracts en transacties uit te kunnen voeren. Een initiële distributie bestaat uit 600 miljoen XRP+ die verdeeld wordt onder validators en stakeholders.

Nieuwe Ripple Labs Ontwikkelingen Volgens Wrathof Kahmeman

Wrathof Kahmeman is een prominente figuur binnen de XRP-gemeenschap. Op X, het platform dat voorheen bekend stond als Twitter, deelde hij onlangs een boeiende update over ontwikkelingen bij Ripple Labs. Volgens Kahmeman heeft de Universiteit van Waterloo onderzoek verricht naar de creatie van een Central Bank Digital Currency (CBDC), waarbij XRPL-technologie is ingezet.

Het is belangrijk op te merken dat XRPL (XRP Ledger) weliswaar gelijkenissen vertoont met XRP-technologie, maar functioneert op een afzonderlijk, privaat netwerk. Kahmeman beweert dat dit onderzoek heeft geleid tot een prototype van een bankinterface. Deze zal naar verwachting worden onthuld tijdens UBRI Connect 2023, een conferentie waar onderzoekers bijeenkomen om de nieuwste ontwikkelingen in blockchain-technologie te bespreken. Het evenement is gepland voor 12 en 13 oktober van dit jaar.

Conclusie

Terwijl de cryptomarkt te maken heeft met hevige prijsschommelingen, blijft XRP onverstoorbaar doorontwikkelen. Belangrijke innovaties zoals het Xahau platform maken de implementatie van smart contracts in het XRP-ecosysteem mogelijk. Dit nieuwe platform maakt deel uit van Evernode en functioneert als een layer-2 sidechain, waardoor een scala aan nieuwe toepassingen, waaronder DeFi en NFT’s, binnen bereik komen.

Een ander opvallend punt is de aankomende lancering van een XRPL-gebaseerde bankinterface, een ontwikkeling die extra gewicht krijgt door de betrokkenheid van de Universiteit van Waterloo en het aankomende UBRI Connect 2023 evenement. Deze ontwikkelingen geven aan dat XRP zich niet alleen aanpast aan de uitdagingen van de markt, maar ook proactief innoveert om te concurreren met andere toonaangevende blockchain-platformen zoals Ethereum.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht XRP’s Toekomst: Nieuwe Technologieën en Opkomende Bankinterface verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!