zuid-korea

Recentelijk heeft de parlementaire ethische subcommissie van Zuid-Korea een opvallende beslissing genomen door een motie af te wijzen die tot doel had om Kim Nam-kuk, een voormalig lid van de belangrijkste oppositiepartij Democratische Partij, uit te sluiten.

Deze beslissing werpt een schijnwerper op de lopende politieke dynamiek in het land en heeft geleid tot een brede discussie over ethiek binnen de nationale politiek.

Voorstel verworpen na gelijke stand

Op 30 augustus meldde het lokale persbureau Yonhap dat een parlementaire ethische subcommissie in Zuid-Korea op 29 augustus een motie heeft verworpen om Kim Nam-kuk, een voormalig lid van de belangrijkste oppositiepartij Democratische Partij (DP), uit te sluiten.

De subcommissie verwierp het voorstel nadat de regerende People Power Party (PPP) en de DP met een gelijke stand van 3-3 stemmen stemden over de motie. Het rapport benadrukte dat een meerderheid van de stemmen vereist was om de motie aan te nemen.

Zorgen omtrent betrokkenheid van Kim bij WEMIX

Kim kwam dit jaar in opspraak toen aan het licht kwam dat hij minstens $4,5 miljoen aan Wemix (WEMIX)-tokens bezat. Deze tokens werden ontwikkeld door de Zuid-Koreaanse blockchain-game-ontwikkelaar Wemade en waren voorheen verhandelbaar op vooraanstaande beurzen in Zuid-Korea, totdat een lokale rechtbank eind 2022 beval om ze van de platforms te verwijderen.

De betrokkenheid van Kim bij investeringen in WEMIX bracht aanzienlijke zorgen met zich mee, variërend van potentiële belangenconflicten en het gebruik van voorkennis tot zelfs witwassen van geld. Deze zaak heeft bijgedragen aan de versnelde ontwikkeling van een juridisch initiatief dat ambtenaren verplicht om openheid te geven over hun bezit van cryptocurrencies zoals Bitcoin in Zuid-Korea.

Ambtenaren in Zuid-Korea zijn als slot niet de enigen die worden gevraagd om verslag uit te brengen over hun cryptocurrency-bezit in het land. In juli kondigde de Zuid-Koreaanse Financial Services Commission namelijk een nieuw wetsvoorstel aan dat alle bedrijven die cryptocurrencies uitgeven of bezitten verplicht om vanaf 2024 hun bezit openbaar te maken. Het is nog niet bekend wat de volgende stap op dit gebied in het land zal gaan zijn.

Het bericht Zuid-Koreaans parlement verwerpt motie om parlementslid uit te zetten vanwege het cryptoschandaal verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!