Volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), staat de crypto-industrie een grote verandering te wachten. Decentralized finance (DeFi) heeft volgens CZ het potentieel om zijn tegenhanger centralized finance (CeFi) wat betreft volume te overtreffen in de volgende bullmarkt. Is dit realistisch of wellicht nog een tikkeltje te hoog gegrepen?

‘’DeFi is de toekomst’’

CZ liet zijn uiterst positieve verwachtingen wat betreft DeFi doorschemeren tijdens een live X, voorheen bekend als Twitter, Spaces van 1 september. Om precies te zijn was het een zogenoemde AMA, oftewel ‘ask me anything’ van Binance waarin de CEO de community te woord stond.

CZ is van mening dat decentralisatie enorm belangrijk te noemen is voor de sector. Hij denkt dan ook dat het niet lang meer zal duren voordat het CeFi-handelsvolume moet bezwijken onder zijn decentrale aanhanger. Specifiek zei hij het volgende:

‘’DeFi is de toekomst; het volume ligt ergens tussen de 5 en 10 procent van de CeFi-volumes, wat niet klein is, toch. De volgende bullrun zou DeFi heel goed groter kunnen maken dan CeFi.’’

DeFi is een overkoepelende term van allerlei decentrale, financiële toepassingen op de blockchain, die financiële diensten voor iedereen toegankelijk maakt op een meer gedecentraliseerde en transparante manier. Met CeFi-systemen worden financiële diensten beheerd door traditionele, gecentraliseerde financiële instellingen die dienen als tussenpersonen.

Uit een rapport van 1 maart van CoinGecko blijkt dat durfkapitalisten geld uit CeFi-projecten herverdelen om hun investeringen in DeFi-projecten te stimuleren. Investeringsbedrijven in digitale activa investeerden vorig jaar 2,7 miljard dollar in DeFi-projecten, wat vergeleken met 2021 een stijging van maar liefst 190 procent was. Tegelijkertijd daalden de CeFi-investeringen in hetzelfde jaar met 73 procent tot 4,3 miljard dollar. In het rapport wordt eraan toegevoegd dat de afname van de financiering voor CeFi zou kunnen voortkomen uit het bereiken van een verzadigingspunt in de industrie.

Vorige week kon je tevens al lezen dat het handelsvolume van Uniswap, de grootste decentrale exchange (DEX) op het Ethereum (ETH) netwerk, de enorme Amerikaanse beurs Coinbase heeft overtrefd in handelsvolume in de eerste twee kwartalen van dit jaar.

Rechtszaak Ethereum beurs

Tijdens de AMA deelde CZ verder nog zijn visie op de recente ontwikkelingen in de rechtszaak tegen Uniswap. Vorige week werd namelijk bekend dat de in april 2022 gestarte zaak is verworpen. De rechter is namelijk van mening dat het platform niet verantwoordelijk is voor schade door scams. De aanklagers hebben hier echter een andere kijk op.

CZ gaf aan dat de uitspraak ‘’buitengewoon positief was, uiterst redelijk, logisch en duidelijk’’.

The post Analyse: Crypto machtsverschuiving op komst? Binance CEO deelt verwachtingen
appeared first on Crypto-Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!