Ripple rechtszaak

Op 1 september 2023 onthulde advocaat James Filan dat Ripple formeel bezwaar heeft aangetekend tegen het voornemen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) om in beroep te gaan tegen een eerdere uitspraak van de rechtbank. Ripple baseert zijn bezwaar op de stelling dat de SEC niet heeft voldaan aan de criteria voor een beroep, met name de criteria gerelateerd aan de zogenaamde Howey-test, die beoordeelt of een financieel instrument als ‘security’ kan worden beschouwd.

SEC’s Juridische Basis Ter Discussie

In het initiële juridische geschil beschuldigde Ripple de SEC ervan af te wijken van gevestigde juridische kaders. Ripple benadrukte dat de SEC de specifieke juridische gronden voor een tussentijds beroep, of “interlocutory appeal”, niet adequaat had aangepakt. Een dergelijk beroep vindt plaats vóór het einde van het eigenlijke proces, in tegenstelling tot gewone beroepszaken die na afloop van het proces plaatsvinden.

De SEC betoogde van zijn kant dat er nog grote juridische vragen onbeantwoord waren, wat het agentschap reden gaf om in beroep te gaan. Echter, Ripple beweert dat deze vermeende “doorslaggevende rechtsvragen” niet duidelijk genoeg zijn om een beslissing van het hof van beroep te bespoedigen zonder een uitgebreide evaluatie van bestaande dossiers.

Mogelijk Pad naar Schikking

John Deaton, een pro-XRP advocaat, schetste een mogelijke route naar een schikking voor beide partijen. Hij merkte op dat de juridische strijd tussen Coinbase en de SEC van groot belang kan zijn voor de zaak van Ripple. Als de rechter in de Coinbase-zaak in het voordeel van het handelsplatform beslist, zou dit betekenen dat de tokenverkoop op het platform niet valt onder de Amerikaanse effectenwetgeving. Dit zou de mogelijkheden van de SEC om in beroep te gaan tegen Ripple aanzienlijk beperken, waardoor een schikking waarschijnlijker wordt.

Deze aanstaande beslissing in de Coinbase-zaak kan daarom een cruciale rol spelen in de toekomstige koers van niet alleen Ripple, maar de gehele cryptomarkt. Een uitspraak in het voordeel van Coinbase kan de mogelijkheden van de SEC om vergelijkbare zaken tegen andere cryptobedrijven te brengen, aanzienlijk ondermijnen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Het bericht Zal Coinbase Ripple Redden? Advocaat onthult route naar Schikking verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!